Fond: Europski socijalni fond

Operativni program: Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014 – 2020

Tip natječaja: Otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga (bespovratna sredstva)

Status: otvoren od 22.11.2016. do 31.12.2017.

Nadležno tijelo: Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku

Područje: civilno društvo, socijalne usluge, socijalna uključenost

Prijavitelji: neprofitne organizacije, organizacije civilnog društva

Sažetak: Ova operacija bit će dodana vrijednost nacionalnom programu obzirom će se usluga osigurati većem broju korisnika, a ciljana se skupina  proširuje na osobe s intelektualnim teškoćama i mentalnim oštećenjima. Također, usluga se proširuje i na uslugu tumača/prevoditelja hrvatskog znakovnog jezika i videćeg pratitelja za gluhe, gluhoslijepe i slijepe osobe. Nadalje, kroz zapošljavanje većeg broja osobnih asistenata odnosno tumača/prevoditelja znakovnog jezika te videćih pratitelja, u provedbu će biti uključen veći broj organizacija civilnog društva, čime će se povećati dostupnost usluge osobne asistencije.

Učestala pitanja i odgovori:

Važno!  Dana 25. studenog 2016.  Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku objavilo je dokument Upute za popunjavanje prijavnog obrasca kao dodatni alat za pomoć prijaviteljima prilikom izrade projektnog prijedloga. Također, ovim putem najavljuje se i javno predstavljanje Poziva s kratkom informativnom radionicom koja će se održati dana 01. prosinca 2016. god. u periodu od 10h do 13h  u prostorijama kongresnog centra Green Gold, dvorana ”Reci”., Radnička cesta 50, Zagreb.
Dokumenti – Upute za popunjavanje prijavnog obrasca Prijavni obrazac za sudjelovanje na javnom predstavljanju Poziva dostupni su niže za preuzimanje.
 
VAŽNO!  Dana 05.prosinca 2016. Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku objavilo je dokument ”Pitanja i odgovori br. 2”, koji je dostupan niže za preuzimanje. U okviru dokumenta nalazi se i nadopuna jednog odgovora danog u okviru 1. seta pitanja i odgovora.“
 
VAŽNO!
Dana 07. prosinca 2016. Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku objavilo je  2. izmjenu natječajne dokumentacije.  Dokument s evidentiranim izmjenama, kao i nove važeće verzije Uputa za prijavitelje (07.12.2016.)  i predloška Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava dostupni su za preuzimanje prema dnu liste dokumenata.
 
Važno! Dana 08. prosinca 2016. Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku objavilo je dokument ”Pitanja i odgovori br. 4”.

Važno! Dana 13. prosinca 2016. Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku objavilo je dokument ”Pitanja i odgovori br. 5”, koji je dostupan niže za preuzimanje.

VAŽNO! Dana 15. prosinca 2016. Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku objavilo je dokument ”Pitanja i odgovori br. 6”, koji je dostupan niže za preuzimanje.

VAŽNO! Dana 19. prosinca 2016. Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku objavilo je dokument ”Pitanja i odgovori br. 7”, koji je dostupan niže za preuzimanje.

VAŽNO! Dana 21. prosinca 2016. Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku objavilo je dokument ”Pitanja i odgovori br. 8”, koji je dostupan niže za preuzimanje.

VAŽNO! Dana 22. prosinca 2016. Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku objavilo je dokument  ”Pitanja i odgovori br.9” koji je dostupan dolje niže za preuzimanje.

VAŽNO! Dana 27. prosinca 2016. Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku objavilo je dokument  ”Pitanja i odgovori br.10” koji je dostupan dolje niže za preuzimanje.

VAŽNO! Dana 09. siječnja 2017. Ministartsvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku objavilo je dokument ”Pitanja i odgovori br. 11” koji je dostupan dolje niže za preuzimanje.

VAŽNO! Dana 18. siječnja 2017. Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku objavilo je dokument  „Pitanja i odgovori br. 12“ koji je dostupan dolje niže za preuzimanje.

VAŽNO! Dana 26. siječnja 2017. Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku objavilo je dokument  „Pitanja i odgovori br. 13“ koji je dostupan dolje niže za preuzimanje.

VAŽNO! Dana 06. veljače 2017. Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku objavilo je dokument  „Pitanja i odgovori br. 14“ koji je dostupan dolje niže za preuzimanje.

VAŽNO! Dana 10. veljače 2017. Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku objavilo je dokument  „Pitanja i odgovori br. 15“ koji je dostupan dolje niže za preuzimanje.

VAŽNO! Dana 16. veljače 2017. Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku objavilo je dokument  „Pitanja i odgovori br. 16“  koji je dostupan dolje niže za preuzimanje.

VAŽNO! Dana 23. veljače 2017. Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku objavilo je dokument  „Pitanja i odgovori br. 17“  koji je dostupan dolje niže za preuzimanje.

VAŽNO! Dana 28. veljače 2017. Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku objavilo je dokument  „Pitanja i odgovori br. 18“  koji je dostupan dolje niže za preuzimanje.

VAŽNO!  Dana 06. ožujka 2017.  Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku objavilo je 3. Izmjenu natječajne dokumentacije, kao i novu važeću verziju dokumenta Upute za prijavitelje. Izmjene se odnose isključivo na financijsku alokaciju odnosno na ukupno raspoloživi iznos bespovratnih sredstava, čime je vrijednost Poziva povećana s  90.000.000,00 HRK na 115.000.000,00 HRK odnosno vrijednost raspoloživih sredstava u okviru Skupine 1 povećana je s 81.200.000,00 HRK na 106.200.000,00 HRK. Dokumenti su dostupni dolje niže za preuzimanje.

VAŽNO!  Dana 15. ožujka 2017.  Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku donijelo je Odluku o financiranju za prvu grupu projekata koji su uspješno prošli sve faze procesa dodjele. Dokument je dostupan niže za preuzimanje.

VAŽNO! Dana 16. ožujka 2017. Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku objavilo je dokument  „Pitanja i odgovori br. 19“  koji je dostupan dolje niže za preuzimanje.

VAŽNO!  Dana 21. ožujka 2017.  Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku donijelo je Odluku o financiranju za drugu grupu projekata koji su uspješno prošli sve faze procesa dodjele. Dokument je dostupan niže za preuzimanje.

VAŽNO! Dana 28. ožujka 2017. Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku objavilo je 3. Odluku o financiranju za treću skupinu projekata koji su uspješno prošli sve faze procesa dodjele. Dokument je dostupan preuzimanje na dnu liste dokumenata.

VAŽNO! Dana28. ožujka 2017.  Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku objavilo je dokument  „Pitanja i odgovori br. 20“  koji je dostupan dolje niže za preuzimanje.

VAŽNO! Dana 31. ožujka 2017. Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku objavilo je 4. Odluku o financiranju za četvrtu skupinu projekata koji su uspješno prošli sve faze procesa dodjele. Dokument je dostupan preuzimanje na dnu liste dokumenata.

VAŽNO! Dana 07. travnja 2017. Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku objavilo je 5. Odluku o financiranju za iduću skupinu projekata koji su uspješno prošli sve faze procesa dodjele. Dokument je dostupan preuzimanje na dnu liste dokumenata.

VAŽNO! Dana 14. travnja 2017. Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku objavilo je 6. Odluku o financiranju za iduću skupinu projekata koji su uspješno prošli sve faze procesa dodjele. Dokument je dostupan preuzimanje na dnu liste dokumenata.

VAŽNO! Dana 21. travnja 2017. Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku objavilo je 7. Odluku o financiranju za naredni projekt koji je uspješno prošao sve faze procesa dodjele. Dokument je dostupan za preuzimanje na dnu liste dokumenata.

VAŽNO! Dana 29. lipnja 2017. Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku objavilo je 9. Odluku o financiranju za naredni projekt koji je uspješno prošao sve faze procesa dodjele. Dokument je dostupan za preuzimanje na dnu liste dokumenata.

VAŽNO!  Dana 11. srpnja 2017.  Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku objavilo je 10. Odluku o financiranju za sljedeći projekt koji je uspješno prošao sve faze procesa dodjele, koja je dostupna za preuzimanje na dnu liste dokumenata.

VAŽNO! Dana 25. rujna 2017.  Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku objavilo je 4. Izmjenu natječajne dokumentacije, kao i novu važeću verziju dokumenta Upute za prijavitelje. Izmjene se odnose  na financijsku alokaciju odnosno na ukupno raspoloživi iznos bespovratnih sredstava u okviru Skupine 3, kao i na konačne rokove u pogledu dostavu projektnih prijava. Dokumenti su dostupni dolje niže za preuzimanje.

VAŽNO! Dana 09. listopada 2017. Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku objavilo je 11. Odluku o financiranju za projekte koji su prošli proces odabira te sukladno zatraženim iznosima ulaze u preostala financijska sredstva za Skupinu 2 odnosno Skupinu 3.

VAŽNO! Dana 13. listopada 2017. Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku objavilo je dokument Pitanja i odgovori br. 21, koji je dostupan niže za preuzimanje.

VAŽNO! Dana 20. listopada 2017. Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku objavilo je dokument Pitanja i odgovori br. 22, koji je dostupan niže za preuzimanje.  

VAŽNO! Dana 02. studenoga 2017. Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku objavilo je dokument Pitanja i odgovori br. 23, koji je dostupan niže za preuzimanje.

VAŽNO!!! 

Dana 07. studenoga 2017. Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku objavilo je 12. Odluku o financiranju.

Dana  07. studenoga 2017. iscrpljuju se sva raspoloživa sredstva za Skupinu 3 Poziva i ujedno ističe rok za podnošenje projektnih prijedloga u okviru ove Skupine. Prijave za Skupinu 3 pristigle nakon navedenog datuma neće biti uzete u razmatranje.

VAŽNO! Dana 30. studenoga 2017. Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku objavilo je 13. Odluku o financiranju projekta osobne asistencije. Odluka je dostupna za preuzimanje na dnu liste dokumenata.

VAŽNO!!!  

Dana 14. prosinca 2017.  Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku objavilo je 5. Izmjenu natječajne dokumentacije, kao i novu važeću verziju dokumenta Upute za prijavitelje. Izmjene se odnose  na financijsku alokaciju odnosno na ukupno raspoloživi iznos bespovratnih sredstava u okviru Skupine 2. Dokumenti su dostupni dolje niže za preuzimanje.

VAŽNO!!!!

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku dana  20. prosinca 2017. objavilo je 14. Odluku o financiranju.

Također, s danom 20. prosinca 2017.   iscrpljuju se sva raspoloživa sredstva za Skupinu 2 Poziva i ujedno ističe rok za podnošenje projektnih prijedloga u okviru ove Skupine. Prijave za Skupinu 2 pristigle nakon navedenog datuma neće biti uzete u razmatranje.

VAŽNO! Dana 27. prosinca 2017.  Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku objavilo je 15. Odluku o financiranju za idući projekt koji će biti financiran u  okviru Skupine 1 – Pružanje usluge osobne asistencije osobama s invaliditetom.

VAŽNO!

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i soc. politiku 15. veljače 2018. donijelo je 16. Odluku o financiranju u sklopu Poziva Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom.

Odluka se nalazi u privitku.

 

 


Dokumenti