Održana prva informativna radionica za poziv „Pridruži se – Aktivni u mirovini“

U Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava danas je održana prva informativna radionica za otvoreni poziv „Pridruži se – Aktivni u mirovini – Jačanje sposobnosti organizacija civilnog društva za unaprjeđenje mogućnosti aktivnog sudjelovanja i socijalne uključenosti umirovljenika“ na kojoj su sudjelovali potencijalni prijavitelji.

pridj

Ministar rada i mirovinskoga sustava mr.sc. Marko Pavić, u svom uvodnom izlaganju, izrazio je zadovoljstvo velikim interesom za natječaj koji je vrijedan 100 milijuna kuna. Govoreći o natječaju ministar je kazao da aktivno starenje uključuje različite aktivnosti poput fizičkih aktivnosti, mogućnosti uključivanja na tržište rada, uključivanje u društvene, kulturne, gospodarske i građanske aktivnosti umirovljenika.

pridd

„Ovim natječajem od sto milijuna kuna za programe aktivnog starenja htjeli smo dodatno poboljšati život naših umirovljenika i omogućiti udrugama koje se bave takvim programima da ih mogu kontinuirano provoditi i to sljedeće tri godine“, poručio je.

Ministar je naglasio da od 55 tisuća udruga u Republici Hrvatskoj samo 1,2% udruga bavi se umirovljenicima te dobivaju ukupno 0,2% sredstava, a umirovljenici čini gotovo jednu trećinu populacije. Nadodao je da će se u okviru projekta posebno cijeniti inovativni modeli koje će udruge razvijati, kao i međugeneracijska suradnja na zajedničkom razvoju programa primjerice udruga mladih i udruga umirovljenika.

pridtr

Napomenuo je da je u okviru Europskog socijalnog fonda oko milijardu kuna na raspolaganju za udruge civilnog društva te da vjeruje da će programi koji će se financirati u okviru ovog natječaja, dovesti do aktivnijeg starenja umirovljenika i do bolje uključenosti u društvo.

Podsjetimo, zaprimanje prijava na Poziv „Pridruži se – aktivni u mirovini“ započet će 14. lipnja, a natječaj je dostupan na mrežnoj stranici Europskog socijalnog fonda www.esf.hr

Prezentaciju te ostale materijale, uključujući Natječajnu dokumentaciju (dokument pod nazivom „ND Pridruži se“) možete pronaći OVDJE.

test