Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u okviru Europskog socijalnog fonda objavilo natječaj vrijedan 90 milijuna kuna

ZAGREB – Dana 22. studenog 2016. godine Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku objavilo je otvoreni trajni Poziv na dodjelu bespovratnih sredstava ”Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom”, ukupne indikativne vrijednosti od 90 milijuna kuna.

Poziv je podijeljen na 3 komponente koje pokrivaju usluge osobne asistencije, usluge tumača/prevoditelja hrv. znakovnog jezika te usluge videćeg pratitelja. Obzirom je riječ o trajnom Pozivu,  projekti se odabiru za financiranje do iscrpljenja financijske omotnice. Prihvatljivi prijavitelji su udruge, odnosno savezi, zajednice, mreže, koordinacije ili drugi oblici udruživanja udruga, s definiranim djelovanjem vezano uz osobe s invaliditetom, ovisno o vrsti komponente za koju se prijavljuju.

Natječajna dokumentacija dostupna je u okviru rubrike Natječaji na sljedećoj poveznici: http://www.esf.hr/natjecaji/socijalno-ukljucivanje/razvoj-usluge-osobne-asistencije-za-osobe-s-invaliditetom-4/ .