U Zadru dodijeljeni novi ugovori za Poziv „Zaželi“, vrijedni više od 46 milijuna kuna

ZADAR – Ministar rada i mirovinskoga sustava mr. sc. Marko Pavić boravio je u petak, 22. veljače 2019. godine u Zadru gdje se susreo sa županom Zadarske županije Božidarom Longinom i uručio 16 novih ugovora za Program zapošljavanja žena „Zaželi“ čija je ukupna vrijednost više od 46 milijuna kuna. Ugovore je uz ministra Pavića uručio župan Zadarske županije Božidar Longin, zamjenik župana Šime Vicković i pomoćnik ravnatelja Hrvatskog zavoda za zapošljavanja Marko Sever.

DSC_4390

U okviru 16 ugovora koji su uručeni, zaposlit će se 202 žene koje će pružati pomoć 1029 starijim osobama u iduće dvije godine.

Dosad je ugovoreno gotovo 940 milijuna kuna, a zaposleno je preko 5600 žena. Program zapošljavanja žena „Zaželi“ srž je Europskog socijalnog fonda kroz koji se zapošljavaju žene u ruralnim krajevima niže razine obrazovanja koje je teže integrirati na tržište.

DSC_4377

Na natječaj „Zaželi“ sa svojim se projektima mogu prijaviti jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave i neprofitne organizacije. Obavezni partneri na projektu su regionalni i područni uredi Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Centri za socijalnu skrb, a kao ostali partneri na ovome projektu mogu sudjelovati udruge, jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave, pravne osobe vjerskih zajednica kao i ustanove.

DSC_4305

DSC_4345