U Splitu održano završno događanje Dana poslova u turizmu

SPLIT – završnica Dana poslova u turizmu održana je 31. siječnja 2020. godine u Športskom centru Gripe gdje je priliku za zapošljavanjem potražilo preko 4.000 posjetitelja na jednom od 5.500 ponuđenih sezonskih radnih mjesta. Poslodavci su najviše tražili sobarice, konobare, kuhare, čistačice, animatore i recepcionare.

Četvrto izdanje Dana poslova u turizmu svečano su otvorili državna tajnica Ministarstva rada i mirovinskoga sustava Majda Burić, pomoćnica ministra turizma Monika Udovičić te ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar koji su nakon pozdravnih govora obišli poslodavce i posjetitelje.

Osim bogate ponude poslova, posjetitelji i to primarno učenici završnih razreda srednjih ugostiteljskih škola, mogli su sudjelovati u radionicama koje su organizirane u suradnji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje s Hrvatskom udrugom poslodavaca, Udrugom ugostiteljstva i turizma te Ministarstvom turizma. Na radionicama na kojima je sudjelovalo  oko 350 učenika prezentirani su načini lakšeg ostvarivanja kontakta s poslodavcem, zasnivanja radnog odnosa te predstavljeni modeli usavršavanja tijekom rada. Ministarstvo turizma ovom je prilikom pred stotinjak učenika predstavilo regionalni centar kompetentnosti u Splitu, jedan od ukupno šest centara kompetentnosti u turizmu u Hrvatskoj. 

Podsjetimo, Dani poslova u turizmu zajednički su projekt Ministarstava rada i mirovinskoga sustava, Ministarstva turizma, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje te partnera – Hrvatske turističke zajednice, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske obrtničke komore, Hrvatske udruge poslodavaca i Udruge poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske koji se provodi s ciljem predstavljanja zanimanja u turizmu i mogućnosti zapošljavanja koje pruža turistički sektor.

Kako je bilo na događanju pogledajte OVDJE.