Tjedan EU fondova 2018.

ZAGREB – Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, u suradnji s drugim partnerskim institucijama, među kojima je i Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava, najavljuje održavanje informativno-edukativnog događaja pod nazivom „Tjedan EU fondova“ koji će se održati od 24. do 27. travnja 2018. diljem Hrvatske.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije je nacionalno tijelo odgovorno za koordinaciju informativnih i obrazovnih aktivnosti o korištenju europskih strukturnih i investicijskih fondova (ESI fondova). Svrha koordinacije je osiguranje pravovremene podrške i jačanje postojećih kapaciteta državne i javne uprave, jedinica lokalne i regionalne (područne) samouprave, nevladinih organizacija, znanstvenog sektora i drugih potencijalnih korisnika u aspektima ključnim za uspješno korištenje sredstava iz ESI fondova.

Cilj događaja je široj javnosti i potencijalnim korisnicima predstaviti sve mogućnosti korištenja europskih strukturnih i investicijskih fondova,  kao i dobrobiti koju oni nose Hrvatskoj.

U sklopu “Tjedna EU fondova” u srijedu, 25. travnja 2018. g. obilježit će se i “Dan Europskog socijalnog fonda” sa ciljem predstavljanja mogućnosti financiranja projekata iz ESF-a.

U okviru svakog pojedinog dana predstavit će se mogućnosti financiranja iz različitih tematskih područja ulaganja u financijskoj perspektivi 2014.-2020., prikazati primjeri dobre prakse te razmijeniti iskustva kroz panel diskusije.

Detaljan program „Tjedna EU fondova“ te link za prijavu možete vidjeti OVDJE.