Svečano uručivanje ugovora sufinanciranih sredstvima Europskog socijalnog fonda

ZAGREB – U utorak, 16. travnja 2019. godine u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku održano je svečano uručivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava prijaviteljima koji su uspješno završili proces u okviru dvaju poziva na dostavu projektnih prijedloga sufinanciranih sredstvima Europskog socijalnog fonda.

demojed

U okviru Poziva „Podrška procesu deinstitucionalizacije i prevencije institucionalizacije djece i mladih“, a na temelju 4. Odluke o financiranju, ugovor je potpisan sa Dječjim domom „Ivana Brlić Mažuranić“ iz Lovrana za projekt „Osmijeh“, vrijednosti 4.258.027,68 kuna. Donošenjem 4. Odluke o financiranju ukupna vrijednost dodijeljenih sredstava iznosi 27,67 milijuna kuna.

demotri

Dva ugovora u okviru Poziva „Podrška daljnjem procesu deinstitucionalizacije i transformacije domova socijalne skrbi za osobe s invaliditetom“ potpisani su s Centrom za rehabilitaciju Zagreb za projekt „Život u mom domu“ i Centrom za rehabilitaciju Stančić za projekt „Dva koraka dalje“. Ugovori su potpisani na temelju 3. i 4. Odluke o financiranju, ukupne vrijednosti 22.831.529,31 milijuna kuna. Donošenjem 3. i 4. Odluke o financiranju ukupna vrijednost dodijeljenih sredstava iznosi 55,96 milijuna kuna.

demodva

Svečanoj dodjeli ugovora prisustvovali su ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić, državna tajnica Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Margareta Mađerić, pomoćnica ministrice za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Zrinušić, ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar te pomoćnica ravnatelja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ruža Hrga.

democetir