Svečano uručeno osam ugovora u okviru poziva „Unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja“, sufinanciranog iz ESF-a

U okviru Poziva „Unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja“ sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda (ESF), u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku danas je svečano uručeno osam ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava prijaviteljima koji su uspješno završili proces dodjele sredstava, ukupne vrijednosti 22,78 milijuna kuna.

Svečanoj dodjeli ugovora prisustvovali su ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, gđa Nada Murganić, pomoćnici ministrice za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, gđa Nada Zrinušić i g. Ivica Bošnjak te ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, g. Ante Lončar. Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, gđa Nada Murganić i ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, g. Ante Lončar čestitali su korisnicima na potpisivanju ugovora i zahvalili im na uspješnoj suradnji.

vrtići

„Izuzetno smo zahvalni vama, provoditeljima ovog programa, što ste se uključili i što ćete svoje znanje i svoju vještinu usmjeriti prema našim mališanima“, rekla je ministrica Murganić te naglasila kako je jedan od glavnih ciljeva ovog projekta bio pomoći jedinicama lokalne samouprave pri ostvarivanju većeg broja smještajnih kapaciteta u dječjim vrtićima, odnosno omogućiti što većem broju djece pristup ranom predškolskom odgoju i obrazovanju. Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Hrvatski zavod za zapošljavanje ugovore su potpisali sa sljedećim korisnicima:

  • Dječji vrtić “Tamaris”, Vodice
  • Dječji vrtić „Duda“, Donji Martijanec
  • Dječji vrtić „Osmijeh“, Šibenik
  • Dječji vrtić „ČIGRA“, Zagreb)
  • Općina Donji Kraljevec
  • Općina Selca
  • Dječji vrtić „SARDELICE“, Stari Grad, otok Hvar
  • Grad Supetar

Donošenjem 9. Odluke o financiranju ukupna vrijednost dodijeljenih sredstava iznosi 318,61 milijuna kuna te je potpisano ukupno 68 ugovora. Pozivom se osigurava veća dostupnost, kvaliteta i obuhvaćenost djece programima ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja, stvaranje preduvjeta za uravnoteženje poslovnog i obiteljskog života obitelji s djecom uključenom u programe ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja, inkluzivan odgoj za djecu s teškoćama u razvoju te unaprjeđenje kvalitete rada odgojitelja i drugih stručnih suradnika poput pedagoga, psihologa i stručnjaka edukacijsko-rehabilitacijskog profila.