Predstavljen Javni poziv „Uključivanje djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti te osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju u zajednicu kroz šport“

ZAGREB – Ministar Marko Pavić, kao izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, u nedjelju, 10. lipnja 2018. godine, na zagrebačkom Jarunu predstavio je poziv financiran iz Europskog socijalnog fonda kojim se promovira zajedništvo i jednakost kroz šport.

jarjedan

 

Na predstavljanju su sudjelovali državna tajnica za šport Janica Kostelić, državne tajnice u Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava Katarina Ivanković Knežević i Majda Burić te pomoćnik ministra za upravljanje operativnim programima Europske unije Luka Rajčić, u ime Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku državna tajnica Margareta Mađerić te izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora zastupnica Ljubica Lukačić.

jarpet

Projektom se kroz besplatne športske aktivnosti želi pružiti djeci i mladima s teškoćama u razvoju, osobama s invaliditetom i onima u riziku od socijalne isključenosti da osjete duh zajedništva i jednakosti u svojoj zajednici. “Posebno mi je drago što je moje ministarstvo omogućilo da šport bude uključen u prioritete Europskog socijalnog fonda i što smo samo putem ovog javnog poziva osigurali 50 milijuna kuna za športske aktivnosti”, rekao je ministar, te pozvao škole, fakultete, ustanove socijalne skrbi, lokalne zajednice i udruge civilnog društva da prijave projekte na ovaj Javni poziv.

 

Poziv je objavljen 8. lipnja 2018. godine te otvoren do iscrpljenja raspoloživih sredstava.

jarcetiri

„Zahvalio bih posebno državnoj tajnici za šport Janici Kostelić na ideji i inicijativi, Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te Nacionalnoj zakladi za razvoj civilnoga društva na pomoći u realizaciji“, zaključio je ministar.

 

Ciljne skupine su djeca i mladi u dobi do 29 godina u riziku od socijalne isključenosti. To su djeca i mladi čiji su roditelji nezaposleni ili korisnici dječjeg doplatka, djeca i mladi bez odgovarajuće roditeljske skrbi, iz jednoroditeljskih obitelji ili iz obitelji s troje ili više djece, djeca i mladi s problemima u ponašanju, djeca s teškoćama u razvoju te mladi koji su korisnici stipendija za studente slabijeg socijalno ekonomskog statusa ili nezaposleni, osobe s invaliditetom i djeca s teškoćama u razvoju.

jarsest