Poziv na predstavljanje Poziva “Uključivanje djece i mladih od socijalne isključenosti te osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju u zajednicu kroz šport”

ZAGREB – U nedjelju, 10. lipnja 2018. godine na Otoku Univerzijade na Jarunu održat će se predstavljanje Poziva „Uključivanje djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti te osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju u zajednicu kroz šport“.

Događanje će početi u 16 sati. Nakon službenog predstavljanja poziva i pozdravnih govora, slijedi predstavljanje programa i aktivnosti športskih klubova koji će provoditi svoje aktivnosti za vrijeme cjelokupnog trajanja programa.

Glavni ciljevi koji se žele postići Pozivom su povećanje uključenosti djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti i /ili osoba s invaliditetom u zajednicu kroz šport, povećanje dostupnosti besplatnih športskih sadržaja s ciljem uključivanja djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti te poboljšanje pristupa i sudjelovanja u športskim sadržajima za osobe s invaliditetom i djecu s teškoćama u razvoju s ciljem povećanja socijalne uključenosti.

Poziv je trajno otvoren do iscrpljenja raspoloživih sredstava, a projekti se financiraju sredstvima Europskog socijalnog fonda uz sufinanciranje iz Državnog proračuna od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.