Online radionica ACT grupe: Modeli zagovaranja za pozitivne promjene u lokalnim zajednicama i odnosi s medijima

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva na stranici esfplatforma.civilnodrustvo.hr danas je otvorila prijave na online radionicu “Modeli zagovaranja za pozitivne promjene u lokalnim zajednicama; Slanje poruka kroz medije: priprema priopćenja za javnost” koju će 30. siječnja 2023. održati ACT grupa iz Čakovca.

PRIJAVA:

Online radionica ACT grupe, 30.1.2023. – Modeli zagovaranja za pozitivne promjene u lokalnim zajednicama; Slanje poruka kroz medije: priprema priopćenja za javnost

Prijave otvorene do 25.1. u 10:00 ili do popunjenosti kapaciteta (25).

Na ovoj ćete se radionici upoznati s osnovnim postavkama funkcioniranja novinarstva, što će vam pomoći u razumijevanju medija, pa i komunikaciji s njima, kako putem medija prenijeti poruku institucijama, zajednici i široj javnosti. Naučit ćete što je koncept obrnute piramide te zašto je medijima u svakoj priči najvažnije pet pitanja koja počinju na „w“ – who? what? when? where? why?. Osim što ćete naučiti kako napisati priopćenje za medije koje će privući pažnju, na primjerima iz prakse ćemo ilustrirati kako priču neke organizacije prezentirati da bi medijima ona bila što atraktivnija. Dobit ćete i kratke smjernice kako što bolje ispričati svoju priču, ali i savjete oko toga što apsolutno izbjegavati u komunikaciji s medijima. MAX 25 sudionika.

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva u suradnji s regionalnim suradnim organizacijama (udruga SMART, Udruga „MI“- Split, Centar za civilne inicijative, ACT grupa, DKolektiv – organizacija za društveni razvoj) održava radionice u sklopu Programa podrške i provedbe programa EU i Programa regionalnog razvoja civilnoga društva i lokalnih zajednica.