Održana prva radionica za Tematske mreže

ZAGREB – U Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava jučer je održana prva radionica o pozivu „Tematske mreže za društveno-ekonomski razvoj te promicanje socijalnog dijaloga u kontekstu unapređivanja uvjeta rada“. Riječ je o pozivu ukupne vrijednosti 80.000.000,00 HRK koji za cilj ima jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za postizanje učinkovitog dijaloga s javnom upravom, socijalnim partnerima i visokoobrazovnim institucijama u oblikovanju i provođenju reformi te jačanje socijalnog dijaloga u kontekstu kreiranja boljih uvjeta rada s naglaskom na sezonske poslove.

info b j

U uvodnom obraćanju sudionicima ministar rada i mirovinskoga sustava Marko Pavić, naglasio je da Vlada na civilno društvo gleda kao partnere, stoga ovaj projekt obuhvaća 25 tematskih mreža za ona područja u kojima je potrebna suradnja.

„Ovaj program tematskih mreža nastao je na temelju potrebe poticanja umrežavanja civilnoga društva sa znanstvenim zajednicama radi provedbe istraživanja te da rezultat te suradnje bude priprema za razvoj javnih politika i znanstvenih radova na tu temu“, kazao je ministar i istaknuo važnost znanstvenih osnova za razvoj inovativnih rješenja za društvene probleme.

info bbdva

Govoreći o generalnoj slici Europskog socijalnog fonda u pogledu civilnog društva, spomenuo je da je za projekte kojima su udruge nositelji osigurano oko 700 milijuna kuna te nekoliko stotina milijuna kuna za projekt u kojima mogu biti partneri što je milijarda kuna koja u ovom programskom razdoblju ide u civilno društvo.

info bbjedan

Sudionicima radionice ministar je najavio projekt za popularizaciju znanosti vrijedan 100 milijuna kuna, te natječaj za društveno poduzetništvo vrijedan oko 80 milijuna kuna koji će se uskoro raspisati.