Fond: Europski socijalni fond

Status: otvoren od 03.08.2018. do 31.12.2019.

Program: Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014 – 2020

Vrijednost natječaja: 40.500.000,00

Vrsta poziva: otvoreni poziv za  dodjelu bespovratnih sredstava-trajni poziv

Prijavitelji: Organizacije civilnog društva

Sažetak: Otvorenim trajnim Pozivom ukupne vrijednosti 40.500.000,00 kn razvit će se i proširiti mreža izvaninstitucionalnih usluga za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata koja će se temeljiti na suradnji s udrugama iz Domovinskog rata, a kojima će se dodjeljivati potpore za pružanje usluga navedenim ciljnim skupinama Poziva. Usluge za ciljne skupine obuhvaćat će pružanje psihosocijalne pomoći, zdravstvene skrbi i pomoći pri obavljanju svakodnevnih životnih aktivnosti, a njihova svrha je pridonijeti povećanju socijalne uključenosti i unaprjeđenju kvalitete življenja hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata. Također, provedbom projekata udruge iz Domovinskog rata imat će mogućnost razvijanja postojećih znanja, stjecanja novih znanja i vještina te zapošljavanja novih stručnjaka, što će ojačati njihove kapacitete za pružanje usluga ciljnoj skupini te omogućiti kvalitetnu nadopunu postojećeg sustava skrbi za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata.

VAŽNO!!!

Dana 01. listopada 2018. godine Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku kao Posredničko tijelo razine 1 u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.“ obustavlja ESF Poziv „Razvoj i širenje mreže izvaninstitucionalnih usluga za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata”, u periodu od 01. listopada 2018. u 16:00 sati, pa sve do 31. prosinca 2018. godine do kraja dana. Kako je propisano točkom 5.5. Uputa za prijavitelje, Poziv se obustavlja u trenutku kada zaprimljeni projektni prijedlozi, u odnosu na zahtijevani iznos bespovratnih sredstava, dosegnu 105% ukupno raspoloživog iznosa Poziva. Kako su zaprimljeni projektni prijedlozi, u odnosu na zahtijevani iznos bespovratnih sredstava, dosegli 105% ukupno raspoloživog iznosa Poziva, isti se obustavlja počevši od 01. listopada 2018. u 16:00, pa do kraja dana 31. prosinca 2018. godine.

Svi projektni prijedlozi predani unutar razdoblja u kojem je ovaj Poziv obustavljen neće biti uključeni u postupak dodjele te ih se neće uzeti u razmatranje u slučaju ponovnog otvaranja Poziva. Za vrijeme trajanja obustave Poziva nije moguće postavljanje pitanja vezane uz uvjete natječaja odnosno Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku nije dužno za vrijeme obustave odgovarati na pristigle upite.

Važno!!!

Radionica podrške prijaviteljima na Poziv “Razvoj i širenje mreže izvaninstitucionalnih usluga za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata”.

Radionica podrške prijaviteljima u sklopu ESF otvorenog trajnog Poziva ”Razvoj i širenje izvaninstitucionalnih usluga za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata ” održat će se 17. rujna 2018. godine u prostorijama Ministarstva hrvatskih branitelja, Trg Nevenke Topalušić 1, Zagreb, s početkom u 9 sati.

Cilj radionice je priprema prijavitelja za izradu kvalitetne prijave na predmetni natječaj, a program radionice možete preuzeti na ovoj stranici na dnu liste dokumenata.

Za prijavu sudjelovanja potrebno je popuniti prijavni obrazac, koji možete preuzeti na dnu liste dokumenata, te ga poslati na adresu e-pošte euprogrami5@zaklada.civilnodrustvo.hr najkasnije do četvrtka 13. rujna 2018. godine.

VAŽNO!!!

INFORMATIVNA RADIONICA U ZAGREBU

Prva Info-radionica u sklopu ESF otvorenog trajnog Poziva ”Razvoj i širenje izvaninstitucionalnih usluga za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata ” održat će se 24. kolovoza 2018. godine u Zagrebu, Ministarstvo hrvatskih branitelja, Trg Nevenke Topalušić 1, s početkom u 11 sati.

Cilj prve informativne radionice je pružiti osnovne informacije o ciljevima i prihvatljivim aktivnostima Poziva, a usmjerena je na predstavnike potencijalnih prijavitelja i njihovih partnera.

Za prijavu sudjelovanja potrebno je popuniti on-line prijavni obrazac: https://goo.gl/vBa8N2

Prijave se zaprimaju do četvrtka, 23. kolovoza 2018. do 15:00 sati.

Sudjelovanje na informativnoj radionici je besplatno, a organizator će za sve sudionike osigurati osvježenje tijekom pauze.

Napominjemo kako je broj sudionika na radionici ograničen te je uputno da na radionici sudjeluje 1 do najviše 2 predstavnika koji će biti izravno uključeni u pripremu i/ili provedbu projekta.

Svi sudionici koji su poslali prijavu bit će povratno obaviješteni o njenom statusu.

 

VAŽNO!!!

Zbog ograničenog kapaciteta dvorane, više nije moguće popuniti prijavnicu za radionicu u Zagrebu za termin 24. kolovoz 2018.

Uz radionice u Zagrebu, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u rujnu će organizirati dodatne informativne radionice.

Informacije o dodatnim gradovima, kao i točnim terminima i lokacijama te načinu prijave za svaku od planiranih radionica potrebno je redovno pratiti relevantne web-stranice.

Sve informacije o datumima, lokacijama, kao i načinu prijave bit će pravovremeno objavljene na web stranicama:

https://strukturnifondovi.hr

www.esf.hr

http://mdomsp.gov.hr

https://branitelji.gov.hr/

VAŽNO!!!

Najava informativne radionice za Poziv „Razvoj i širenje mreže izvaninstitucionalnih usluga za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata

Tijekom kolovoza Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku organizirat će informativnu radionicu u sklopu otvorenog ESF Poziva „Razvoj i širenje mreže izvaninstitucionalnih usluga za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata“.

Radionica će se održati u Zagrebu 24.8.2018. godine.

Sve dodatne informacije o mjestu održavanja i načinu prijave bit će pravovremeno objavljene na web stranicama:

https://strukturnifondovi.hr/

http://www.esf.hr/

http://mdomsp.gov.hr/

https://branitelji.gov.hr/

Informacije o dodatnim informativnim radionicama, kao i točnim terminima i lokacijama te načinu prijave za svaku od radionica, potrebno je redovno pratiti na relevantnim web-stranicama.


Dokumenti