Najava održavanja regionalne radionice „Važnost karijernog savjetovanja u visokom obrazovanju: Kako odgovoriti na potrebe tržišta rada?“

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava u suradnji s Agencijom za znanost i visoko obrazovanje te Sveučilištem u Rijeci održat će 5. prosinca 2018. godine regionalnu radionicu u Rijeci pod nazivom „Važnost karijernog savjetovanja u visokom obrazovanju: Kako odgovoriti na potrebe tržišta rada?“. Radionica će se održati u prostorijama Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci s početkom u 10:30 sati.

Na radionici će sudjelovati oko 60 sudionika, većinom karijernih savjetnika sa visokih učilišta te članova Foruma za cjeloživotno profesionalno usmjeravanje i razvoj karijere Republike Hrvatske. Predavanja će održati prof. dr. sc. Rachel Mulvey sa Sveučilišta u Warwicku (Velika Britanija) te prof. dr. sc. Zoran Sušanj i Nikoleta Zubić sa Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.

Regionalna radionica se organizira u okviru ESF projekta „Unaprjeđenje sustava pružanja usluga cjeloživotnog profesionalnog usmjeravanja i razvoja karijere jačanjem uloge Foruma za cjeloživotno profesionalno usmjeravanje i razvoj karijere u Republici Hrvatskoj“ u cilju osnaživanja dionika sustava cjeloživotnog profesionalnog umjeravanja u Hrvatskoj.