Najava konferencije “Mladi u turizmu-obrazovanje i zapošljavanje kroz Europski socijalni fond”

Ministarstvo turizma i sporta organizira konferenciju „Mladi u turizmu- obrazovanje i zapošljavanje kroz Europski socijalni fond“ 29. listopada 2021. godine s početkom u 10:00 sati, koja će okupiti donositelje odluka i relevantne dionike u sektoru turizma i ugostiteljstva te mlade ljude koji žele svoju karijeru graditi upravo u ovom sektoru. Konferencija će se održati na najvišoj razini, uz uvodna obraćanja dr.sc. Nikoline Brnjac, ministrice turizma i sporta i Nikole Dobroslavića, župana Dubrovačko-neretvanske županije te izlaganja Dubravke Šuice, potpredsjednice Europske komisije i Andreja Plenkovića, predsjednika Vlade Republike Hrvatske.

Na konferenciji će biti predstavljene Savjetodavne smjernice o zapošljavanju i obrazovanju mladih u turizmu i njihove percepcije o regionalnim centrima kompetentnosti financiranim iz Europskog socijalnog fonda, izrađene na temelju kvantitativnog istraživanja.

Kroz panel raspravu na temu „Jačanje institucionalnog okvira za obrazovanje i zapošljavanje mladih u turizmu“ ministri i dužnosnici nadležni za gospodarstvo, obrazovanje, turizam i sport, te rad, mirovinski sustav, obitelj, socijalnu politiku, mlade i demografiju, govorit će o ulaganjima u njihovim resorima u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja te zapošljavanju i položaju mladih na tržištu rada u sektoru turizma i ugostiteljstva.

U drugom dijelu konferencije na panel raspravi pod naslovom „Povećavanje atraktivnosti zanimanja u turizmu za mlade kroz Europski socijalni fond“, fokus će biti na mladim ljudima i njihovim očekivanjima te sugestijama i stečenim iskustvima u sektoru turizma i ugostiteljstva. Predstavnici poslodavaca i obrazovnih ustanova na svim razinama u sektoru turizma i ugostiteljstva govorit će o naporima koji se ulažu u njihovim institucijama u obrazovanje i osposobljavanje, kao i promociji zanimanja u sektoru turizma i ugostiteljstva. Također, posebna pozornost posvetit će se radu Regionalnih centara kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva i njihovoj ulozi u unaprjeđenju kvalitete obrazovanja te prilagođavanju obrazovanja potrebama tržišta rada s ciljem jačanja konkurentnosti ljudskih potencijala u sektoru turizma i ugostiteljstva.

Konferenciji možete prisustvovati online putem linka https://vimeo.com/event/1412458/5a06ae3e7e.


Dokumenti

  • Dnevni red

    • Datum: 28. 10. 2021.
    • Tip: PDF
    • Veličina: 669 KB