Nacionalna zaklada otvorila prijave na dvije nove online radionice u veljači

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva na stranici esf.platforma.civilnodrustvo.hr otvorila je prijave na dvije nove online radionice u veljači koje će održati udruga SMART iz Rijeke (15.-16.2.2023.) i udruga Centar za civilne inicijative iz Zagreba (17.2.2023.).

Prijave na radionice na poveznicama:

DVODNEVNA ONLINE RADIONICA UDRUGE SMART, 15.-16.2.2023. – Upravljanje projektnim ciklusom i procjena potreba u lokalnoj zajednici
Cilj ove radionice je upoznati sudionike s pojmom i fazama upravljanja projektnim ciklusom te značajem procjene potreba u zajednici kao podlogom za utvrđivanje relevantnih i svrhovitih strateških, programskih i projektnih ciljeva i aktivnosti njihovih organizacija. Kroz radionicu će sudionici steći osnovna znanja i vještine o metodama procjene potreba te o utvrđivanju intervencijske logike projekta. MAX: 25 OSOBA

ONLNE RADIONICA CENTRA ZA CIVILNE INICIJATIVE, 17.2.2023. – Kako izraditi strateški i operativni plan OCD-a
Sudionici radionice steći će znanja o koracima u procesu strateškog promišljanja i strateškog planiranja te će se upoznati sa svakim pojedinačnim korakom procesa. Objasnit će se razlika između strateškog planiranja i operativnog plana, pojasnit će se potreba za provedbom strateškog plana i objasniti tko sudjeluje u procesu te kako izgleda i koji su elementi strateškog plana.

Radionice su organizirane u sklopu Programa podrške i provedbe programa EU i Programa regionalnog razvoja civilnoga društva i lokalnih zajednica koji provodi Nacionalna zaklada u suradnji s regionalnim suradnim organizacijama – udruga SMART, Udruga „MI“- Split, Centar za civilne inicijative, ACT grupa, DKolektiv – organizacija za društveni razvoj.