Ministarstvo zdravstva osiguralo je oko 30 milijuna kuna iz sredstava Europskog socijalnog fonda za projekt Hrvatske liječničke komore usmjeren stručnom usavršavanju liječnika opće/obiteljske medicine

ZAGREB – U Ministarstvu zdravstva održat će se svečano potpisivanje Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda, u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ za razdoblje 2014. – 2020., u petak 07. travnja 2017.godine s početkom u 10.00 u Velikoj dvorani Ministarstva zdravstva, Ksaver 200a, Zagreb.

Riječ je o bespovratnim sredstvima koje Ministarstvo zdravstva ugovara iz Europskog socijalnog fonda u financijskoj perspektivi 2014.-2020.

Korisnik bespovratnih sredstava je Hrvatska liječnička komora koja ima ekskluzivnu nadležnost nad trajnom medicinskom izobrazbom liječnika i dodjelom odobrenja za samostalan rad (licence).

Cilj projekta Hrvatske liječničke komore „Kontinuirano stručno usavršavanje liječnika opće/obiteljske medicine“ je povećanje znanja i vještina liječnika opće/obiteljske medicine u Republici Hrvatskoj s ciljem poboljšanja zdravstvene zaštite pacijenata.

Bespovratna sredstva u iznosu od 29.981.200,00 kuna koristit će se za povećanje razine znanja i vještina liječnika opće/obiteljske medicine, a time i kvalitete zdravstvene zaštite građana Republike Hrvatske te će isto dovesti do racionalizacije korištenja ljudskih i materijalnih resursa dostupnih zdravstvenom sustavu.

Potpisnici Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava su ministar zdravstva prof.dr.sc. Milan Kujundžić, dr.med.,v.d. ravnatelja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar, dipl. iur. te predsjednik Hrvatske liječničke komore dr. sc. Trpimir Goluža, dr. med., a svečanom potpisivanju prisustvovat će i dr.sc. Tomislav Ćorić, ministar rada i mirovinskoga sustava, u svojstvu čelnika Upravljačkog tijela za Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali“ za razdoblje 2014. – 2020.