Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava na obilježavanju Dana Europe na Europskom trgu

U organizaciji Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj, Europskog parlamenta, Ureda u Hrvatskoj, Ministarstva vanjskih i europskih poslova te Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, na Europskom trgu u Zagrebu su održani Dani otvorenih vrata EU.

Na događanju na sam Dan Europe, 9. svibnja 2019. godine, sudjelovalo je i Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava kako bi građanima omogućilo da saznaju više informacija  o mogućnostima koje su im na raspolaganju za projekte sufinancirane sredstvima iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.“

dan eu 2019

Osim pitanja vezanih uz prepoznatljiv „Zaželi- program zapošljavanja žena“, najveći natječaj koji se ikad financirao u Republici Hrvatskoj iz Europskog socijalnog fonda, ukupne vrijednosti milijardu kuna, najviše je interesa bilo za pojedinosti i mogućnosti novog Poziva „Pridruži se – Aktivni u mirovini“.

U druženju s građanima i odgovaranju na pitanja zainteresiranih sudjelovali su i ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac te voditelj Predstavništva Europske komisije Branko Baričević. Informativne i promotivne materijale predstavile su i brojne druge institucije: Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Ministarstvo gospodarstva, Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije, HAMAG-BICRO,  Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja, Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Ministarstvo za demografiju, obitelji, mlade i socijalnu politiku, Hrvatski zavod za zapošljavanje, Ministarstvo turizma, Ministarstvo poljoprivrede, Ured za udruge Vlade RH, Agencija za mobilnost i strukovno obrazovanje, Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, Gradski ured za obrazovanje Grada Zagreba te Europska investicijska banka.