“Dani poslova u turizmu” u 3. izdanju u Splitu okupili više od 130 poslodavaca i 11 tisuća potencijalnih radnika

11

SPLIT – završnica Dana poslova u turizmu održana je 1. veljače 2019. godine u Splitu sa ciljem aktivacije i zapošljavanja hrvatske radne snage. Državna tajnica Ministarstva rada i mirovinskoga sustava Majda Burić istaknula je kako je mjera „stalni sezonac“ dorađena i unaprjeđena te dodala kako je prema nedavnoj anketi Hrvatskog zavoda za zapošljavanje 20 tisuća nezaposlenih izrazilo spremnost za rad u turizmu, a uvoz radne snage u Hrvatsku opcija kako ne bi došla u pitanje nijedna investicija.

2

Inače, mjere aktivne politike zapošljavanja ove su godine dodatno osvježene te je za zapošljavanje na raspolaganju dvije milijarde kuna, od čega 1,5 milijardi kuna za mjere koje provodi Hrvatski zavod za zapošljavanje, a pola milijarde kuna za specijalizirane programe koji se financiraju iz Europskog socijalnog fonda.

4

I državni tajnik u Ministarstvu turizma, Tonči Glavina, naglasio je kako se poduzimaju mjere da u hrvatskom turizmu rade domaći radnici, uz podatak da je u četiri dalmatinske županije tijekom protekle godine ostvareno 50 milijuna noćenja, što je polovica svih noćenja u Hrvatskoj te pokazatelj koliko je turizam bitan i koliko su bitna radna mjesta u turizmu.

Župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban je pozvao poslodavce da pronađu model za zadržavanje radnika na poslu te da se pobrinu za “stalne sezonce“, dok je splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara „Dane poslova u turizmu“ okarakterizirao „Festivalom radnih mjesta“.

OVOGODIŠNJI SPLITSKI DANI POSLOVA U TURIZMU (video), održani su treću godinu zaredom. Nakon 18. siječnja u Osijeku te 25. siječnja u Zagrebu , splitsko izdanje je 1. veljače okupilo više od 130 poslodavaca i 11 tisuća zainteresiranih za posao.

1

 

 

GALERIJA FOTOGRAFIJA: