Počeli Dani poslova u turizmu

Ovo je treća godina kako se održavaju Dani poslova u turizmu i to u Osijeku, Zagrebu i Splitu. Očekuje se da će se u ova tri grada predstaviti 122 poslodavca, a manifestaciju posjetiti 11 000 posjetitelja, nezaposlenih osoba, učenika strukovnih škola, studenata i svih ostalih zainteresiranih za sezonski rad u turističkoj sezoni.

dpt osijek je

Dani poslova u turizmu počeli su u petak, 18. siječnja 2019. godine u sportskoj dvorani „Gradski vrt“ u Osijeku gdje se predstavilo 78 poslodavaca koje su obišli nezaposleni iz pet slavonskih županija.

Dani poslova u turizmu zajednički su projekt Ministarstava rada i mirovinskoga sustava i Ministarstva turizma, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Hrvatske turističke zajednice, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske obrtničke komore, Hrvatske udruge poslodavaca i Udruge poslodavaca u hotelijerstvu. Cilj je na jednom mjestu spojiti poslodavce s nezaposlenim osobama, kako bi se u izravnom kontaktu angažirali sezonski radnici za predstojeću turističku sezonu.

dpt osijek tr

Otvarajući događaj, ministar rada i mirovinskoga sustava mr.sc. Marko Pavić, kazao je da je Vlada ove godine za zapošljavanje osigurala 2 milijarde kuna, od čega 1.5 milijardu kuna za mjere aktivne politike zapošljavanja koje provodi Hrvatski zavod za zapošljavanje, a ostatak za specijalizirane programe zapošljavanja poput programa „Zaželi“ koji se financiraju iz Europskog socijalnog fonda.

Nakon Osijeka „Dani poslova u turizmu“ održat će se 25. siječnja 2019. godine u Zagrebu te 1. veljače 2019. godine u Splitu.

 

POGLEDAJTE KAKO JE BILO U OSIJEKU: