Dani poslova u turizmu 2019.

Slikovni rezultat za dani poslova u turizmu

Treću godinu zaredom održat će se Dani poslova u turizmu. Prilika je to da brojni poslodavci predstave otvorena radna mjesta te se povežu s nezaposlenim osobama koje se na jednom mjestu mogu informirati o mogućnostima za zapošljavanje i razvoj karijere u turizmu.

Manifestacija će se i ove godine održati u Osijeku, Zagrebu i Splitu prema sljedećem rasporedu:

  • 18. siječnja 2019. u Osijeku, Sportska dvorana Gradski vrt, Ulica kneza Trpimira 23, 31000, Osijek, od 10 do 15 sati
  • 25. siječnja 2019. u Zagrebu, Kongresna dvorana na Zagrebačkom velesajmu, Avenija Dubrovnik 15, 10 000, Zagreb, od 10 do 15 sati
  • 1. veljače 2019. u Splitu, Športski centar Gripe, Osječka 11, 21000, Split, od 10 do 15 sati

Dani poslova u turizmu zajednički su projekt Ministarstava rada i mirovinskoga sustava, Ministarstva turizma, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Hrvatske turističke zajednice, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske obrtničke komore, Hrvatske udruge poslodavaca i Udruge poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske.

Tijekom Dana poslova u turizmu Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava pojačano će promovirati Mjere aktivne politike zapošljavanja vezane za zapošljavanje, osposobljavanje i obrazovanje radnika u turizmu, dok će Hrvatski zavod za zapošljavanje i Ministarstvo turizma održati radionice na temu zapošljavanja u turističkom sektoru. Također, Ministarstvo turizma održat će radionicu s ciljem promocije Poziva sufinanciranog sredstvima Europskog socijalnog fonda “Regionalni centri kompetentnosti i jačanje privlačnosti strukovnog obrazovanja i osposobljavanja u sektoru turizma i ugostiteljstva”.