Dodijeljena bespovratna sredstva za projekt „e-Pristojbe”

U Ministarstvu uprave 26. rujna 2018. godine potpisan  je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „e-Pristojbe“ vrijedan više od 50 milijuna kuna. Ugovor su potpisali ministar mr. sc. Marko Pavić u ime Ministarstva rada i mirovinskoga sustava kao Upravljačkog tijela Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ te ministar uprave Lovro Kuščević.

epristojbe jed

Ministar Pavić istaknuo je da je projekt e-Pristojbe samo jedan u nizu projekata koji će unaprijediti i modernizirati javnu upravu. U okviru Europskog socijalnog fonda Hrvatskoj je na raspolaganju 13 milijardi kuna za društvene promjene, a 800 milijuna kuna predviđeno je za modernizaciju javne uprave, većinom kroz projekte digitalizacije.

epristojbe dva

„Ovo je dosad najveće ulaganje u digitalizaciju javne uprave, više od 50 milijuna kuna. Ukupno smo do sada ugovorili 110 milijuna kuna, a do kraja godine će biti ugovoreno 220 milijuna kuna“, kazao je ministar.

Sustav e-Pristojbe integrirat će preko 20 usluga na jednom mjestu, odnosno kroz portal e-Građani moći će se izvršiti plaćanje pristojbi, a zatim će se, automatski kroz aplikaciju, sredstva raspoređivati po računima.