Održana konferencija “Impact 2018.”

ZAGREB – U Zagrebu je 14. i 15. veljače 2018. godine održana konferencija Impact 2018. koja je okupila više od 50 govornika iz organizacija, kompanija i fondova usmjerenih na društveno korisno djelovanje. Prvu ovakvu konferenciju u Hrvatskoj u Muzeju suvremene umjetnosti zajednički su organizirali agencija Brodoto i ACT Grupa. Na konferenciji su sudjelovale i predstavnice Ministarstva rada i mirovinskoga sustava, Uprave za upravljanje operativnim programima Europske unije – Ana Buljan i Ivana Rogina.

IMG_8662

IMG_9002

“Cilj konferencije je bio spajanje različitih aktera koji se bave društveno korisnim djelovanjem”, izjavio je Marko Gregović, organizator konferencije.

Dok je prvi dan konferencije Impact 2018 bio posvećen društveno odgovornim kompanijama i start-upovima, drugi dan je bio u tonu neprofitnih organizacija i fondacija. Među govornicima na konferenciji našli su se predstavnici međunarodnih fondova koji ulažu ogromna sredstva u društveno korisne poslove i projekte s potencijalom rasta (Social impact investment funds).

IMG_8676

“Činjenica da se u Zagrebu okupilo preko 240 sudionika na konferenciji posvećenoj društvenoj odgovornosti različitih aktera, signal je da se vremena mijenjaju i da promjene dolaze”, izjavio je Teo Petričević iz ACT Grupe, organizator konferencije.

IMG_9340