Najava konferencije “Društveno poduzetništvo u Hrvatskoj – jučer, danas, sutra”

ZAGREB – Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava Upravljačko tijelo za Europski socijalni fond Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Organizira konferenciju pod nazivom “Društveno poduzetništvo u Hrvatskoj – jučer, danas, sutra” koja će se u prostorijama HUB385, Petračićevaj 4, Zagreb održati 14. studenog 2017. godine.

Društveno poduzetništvo predstavlja specifični poslovni koncept koji se temelji na načelima društvene, ekonomske i okolišne održivosti i u sklopu kojeg se višak dobiti reinvestira u razvoj daljnjeg poslovanja i jačanje ljudskih kapaciteta organizacije.

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava odgovorno je za razvoj društvenog poduzetništva na institucionalnoj razini , a u sklopu Operativnog programa ‘Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., točnije Specifičnog cilja 9.v.1 Povećanje broja i održivosti društvenih poduzeća i njihovih zaposlenika za razvoj društvenog poduzetništva je namijenjeno preko 270 milijuna kuna.

 U sklopu navedene konferencije održat će se predstavljanje novog Poziva na dostavu projektnih prijedloga ”Jačanje poslovanja za društveno poduzetništvo – faza I.”, koji Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava planira objaviti do kraja 2017. godine. Riječ je o PDP-u u vrijednosti 26.010,000,00 HRK koji predstavlja nastavak sustavne podrške društvenom poduzetništvu, no s većim naglaskom na financijsku podršku novim zapošljavanjima pripadnika ranjivih skupina u društvenim poduzećima. Također, održat će se i predstavljanje prijedloga Akcijskog plana za provedbu Strategije razvoja društvenog poduzetništva u Republici Hrvatskoj za razdoblje 2015. do 2020. godine. te prezentacija provedbe aktivnosti Strategije za 2018. godinu.