Delegacija Odbora za zapošljavanje i socijalna pitanja Europskog parlamenta u posjeti Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava

ZAGREB – Ministar rada i mirovinskoga sustava mr. sc. Marko Pavić sastao se danas s delegacijom Odbora za zapošljavanje i socijalna pitanja Europskog parlamenta koju je upoznao s programima Europskog socijalnog fonda koji se provode u Hrvatskoj te projektima vezanim uz zapošljavanje.

 

slika 1

 

Uz ministra Pavića sastanku su nazočile državne tajnice Katarina Ivanković Knežević i Majda Burić. Tom prigodom ministar Pavić  predstavio je tri projekta: Od mjere do karijere,  čija je vrijednost 1,5 mlrd. kuna, Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja 73,4 mil. kuna i program zapošljavanja žena Zaželi u iznosu većem od 400 mil. kuna.

Također, razmijenjena su iskustva vezana uz kretanja na europskom tržištu rada s posebnim naglaskom na zapošljavanje mladih i izradu specijaliziranih programa čiji cilj jest njihova bolja aktivacija na tržištu rada.

Parlamentarna delegacija u dvodnevnom je radnom posjetu Republici Hrvatskoj. Voditeljica delegacije je zastupnica Romana Tomc, dok su članovi: Ivana Maletić, Emilian Pavel, Kostadinka Kuneva, Joëlle Melin te Yoomi Renström.

Tijekom sutrašnjeg dana delegacija će posjetiti Središnji ured Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i CISOK centar u Zagrebu.

IZVOR: MRMS