Osobna asistencija moja je frekvencija!3.0.

Poziv na dodjelu bespovratnih sredstava: Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom – faza II


Korisnik: Udruga za promicanje kvalitetnog obrazovanja mladih s invaliditetom „Zamisli“

Vrijednost projekta: 331.683.71 EUR (2.499,070,90 HRK)

Razdoblje provedbe projekta:  28 mjeseci (3.12.2018. – 3.4.2021.)

Sudionici projekta osobe s tjelesnim i intelektualnim oštećenjima

  • Cilj projekta:

Pružiti podršku osobama s tjelesnim i intelektualnim oštećenjima kroz uslugu osobne asistencije s ciljem dobivanja mogućnosti unaprjeđenja kvalitete života, socijalnog uključivanja u zajednicu te sprječavanja institucionalizacije.

Korisnici iz prve faze ovog projekta izuzetno su zadovoljni uslugom koja im je omogućila aktivno sudjelovanje u društvu i pružila priliku za aktivnim upravljanjem vremenom te rasterećenje njihovih obitelji omogućavanjem usklađivanja poslovnih i obiteljskih obaveza članova obitelji koji o njima skrbe.

  • Aktivnosti ostvarene projektom:

Projektom su obuhvaćene 22 osobe, 11 ženskih i 11 muških osoba s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta, s intelektualnim teškoćama i mentalnim oštećenjima, koje su kroz uslugu osobne asistencije povećale svoju socijalnu uključenost i unaprijedile kvalitetu svakodnevnog života. Riječ je o svakodnevnim najosnovnijim životnim aktivnostima kao što su obavljanje osnovnih higijenskih potreba, pripremanje i konzumiranje hrane do uključivanja u društvene aktivnosti unutar lokalne zajednice.

Saznaj više detalja o projektu na https://zamisli.hr/