Fond: Fond europske pomoći za najpotrebitije

Operativni program: Operativni program za hranu i osnovnu materijalnu pomoć za razdoblje 2014.-2020 iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije

Tip natječaja: Otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga (bespovratna sredstva)

Status: otvoren od 21.7.2016. do 23.8.2016.

Nadležno tijelo: Ministarstvo socijalne politike i mladih

Područje: socijalna uključenost

Prijavitelji: neprofitne organizacije, organizacije civilnog društva

Sažetak: Ministarstvo socijalne politike i mladih 21.  srpnja 2016. godine objavilo je otvoreni Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Ublažavanje siromaštva pružanjem pomoći najpotrebitijim osobama podjelom hrane i/ili osnovne materijalne pomoći“, koji se financira u okviru Operativnog programa za hranu i osnovnu materijalnu pomoć za razdoblje 2014.-2020, iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije.

Cilj poziva na dostavu projektnih prijedloga je ublažavanje najgorih oblika siromaštva, pružanjem nefinancijske pomoći najpotrebitijim osobama i to hrane i/ili osnovne materijalne pomoći.Ukupna vrijednost Poziva je 34.476.000,00 HRK. 

Ciljne skupine Poziva su samci i obitelji koji žive u siromaštvu ili su u riziku od siromaštva i definirani su kao najpotrebitiji prema kriterijima partnerske organizacije  za  primanje hrane i/ili osnovne materijalne pomoći.

Prihvatljivi prijavitelji su neprofitne pravne osobe kojima je nadležni ured izdao rješenje kojim se odobrava stalno prikupljanje i pružanje humanitarne  pomoći.

Info radionica za potencijalne prijavitelje bit će organizirana u tjednu od 25. – 29. srpnja 2016. Za sve informacije, kao i način prijave potrebno je redovno pratiti relevatne web-stranice za fondove, kao i mrežne stranice Ministarstva socijalne politike i mladih kao Posredničkog tijela.

VAŽNO!

Informativna radionica za potencijalne prijavitelje u okviru Poziva održat će se 29. srpnja 2016. godine u Kući Europe (Ban Centar), Augusta Cesarca 4, Zagreb. Predviđeno trajanje radionice je od10.00 do 14.00 sati.
Cilj radionice je detaljnije informirati potencijalne prijavitelje o ciljevima i prihvatljivim aktivnostima, kao i  kriterijima natječaja te postupcima za prijavu i dodjelu projekata.
Broj sudionika na informativnoj radionici je ograničen te se može prijaviti po jedan predstavnik prijavitelja i po 1 predstavnik partnera. U obzir će se uzimati prijave pristigle do 28. srpnja 2016. godine do 15 sati. Prijave zaprimljene nakon tog vremena uzet će se u obzir isključivo u slučaju nepopunjavanja predviđenog broja slobodnih mjesta. Svi sudionici koji su poslali prijavu, bit će povratno obaviješteni o statusu njihove prijave.
Sudjelovanje na informativnoj radionici je besplatno, a organizator je za sve sudionike osigurao osvježenja i domjenak tijekom pauze, kao i radne materijale. Za prijavu sudjelovanja na informativnoj radionici potrebno je popuniti prijavni obrazac (niže dolje).

Važno! Dana 29.07.2016. godine održana je info radionica za potencijalne prijavitelje u okviru ovog Poziva. Na dnu stranice možete preuzeti prezentaciju sa informativne radionice.

VAŽNO!  Dana 16. kolovoza  2016. Ministarstvo socijalne politike i mladih kao Posredničko tijelo objavilo je dokument ”Pitanja i odgovori’ u okviru predmetnog Poziva. Dokument je dostupan za preuzimanje dolje niže.

Važno! 

Dana 23. rujna 2016. godine Ministarstvo socijalne politike i mladih kao Posredničko tijelo za provedbu Operativnog programa za hranu i osnovnu materijalnu pomoć za razdoblje 2014.-2020 donijelo je odluku o povećanju dostupnih financijskih sredstava u okviru Poziva  „Ublažavanje siromaštva pružanjem pomoći najpotrebitijim osobama podjelom hrane i/ili osnovne materijalne pomoći“. Navedenom odlukom ukupna vrijednost dostupnih sredstava u okviru natječaja se povećava s prvotno određenih 34.476.000,00 kn na novu ukupnu vrijednost: 86.446.150,00 kn. Navedeni dokument je dostupan za preuzimanje slijedom poveznice dolje, u sklopu natječajne dokumentacije.


Dokumenti