Status: otvoreno od 21.07.2020. učiniti 30.06.2021.

Vrsta poziva: Otvoreni poziv za dostavu projektnih prijedloga (bespovratna sredstva)

Referentna oznaka: UP.02.2.2.14

Prijavitelji : Neprofitne organizacije

Organizacije civilnog društva

Vrijednost natječaja: 150.000.000,00 kn

Fond: Europski socijalni fond

Operativni program:   Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.

Sažetak: Opći cilj Poziva je jačanje socijalnog uključivanja osoba s invaliditetom kroz osiguranje pružanja i unapređenja kvalitetnih usluga osobnih asistencija, komunikacijskog posrednika i videća pratitelja. Nadalje, operacija je pridonijela razvoju socijalnih usluga u zajednici, sprječava institucionalnu uporabu korisnika usluga te promiče pomirenje poslovnog i obiteljskog života koji nudi osobine s najtežom vrstom i glupim tjelesnim oštećenjima, osobama s intelektualnim i mentalnim oštećenjima, te gluhim, gluhoslijepim i slijepim osobama koje samostalno imaju život i život uključeni u zajednicu.

Poziv se financira u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., Prioritetne osi 2 Socijalno uključivanje, ulaganje investicijskog prioriteta 9.iv Poboljšanje dostupnih, održivih i visokokvalitetnih usluga, uključujući i usluge zaštite i socijalne usluge od općih interesa i specifične potrebe 9 .iv.2 Poboljšanje pristupa visokim socijalnim uslugama, uključujući podršku procesa deinstitucionalizacije.

Rok za podnošenje projektnih prijedloga počinje teći od 4. kolovoza 2020. godine u 9:00 sati.

 

Informativna radionica u okviru Poziva „Razvoj usluge osobnih asistencija za osobe s invaliditetom – faza III“

Dana 30. srpnja 2020. s početkom u 10 sati, Ministarstvo rada, mirovnoga sustava, obitelji i socijalne politike održat će on-line informativne radionice u okviru Poziva „Razvoj usluge osobne ustanove za osobe s invaliditetom – faza III“.

Cilj informativnih radionica pružio je informacije o ciljevima i prihvatljivim aktivnostima Poziva, a usmjerena je na predstavnike potencijalnih prijavitelja i partnera.

Za prijavu sudjelovanja potrebno je popuniti on-line prijavljeni obrazac:  http://tiny.cc/vo2ksz

Napominjemo da je broj sudionika na radijskim ograničenjima upućen na radnike koji su sudjelovali po 1 do najviše 2 proizvoda koji će biti izravno uključeni u pripremu projekta.

Prijave su zatvorene do srijede 29. srpnja 2020. do 12:00 sati.

U slučaju velikog broja zatvorenih prijava, zbog tehničkih ograničenja aplikacija, osigurat će se dodatne informacije o terminima – radionica koja će se također održavati 30. srpnja 2020., s početkom u 13h.

Svi sudionici koji pošalju prijavu bit će povratno obaviješteni o svom statusu kada će dobiti i detaljne upute o prijavi i sudjelovanju na on-line radionici.


Dokumenti