Fond: Fond europske pomoći za najpotrebitije

Operativni program:Operativni program za hranu i osnovnu materijalnu pomoć za razdoblje 2014.-2020 iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije

Tip natječaja:Otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga (bespovratna sredstva)

Status:otvoren od 10.6.2016. do 1.7.2016.

Nadležno tijelo:Ministarstvo socijalne politike i mladih

Područje:socijalna uključenost

Prijavitelji:jedinice lokalne samouprave, jedinice regionalne (područne) samouprave

Sažetak:

Ministarstvo socijalne politike i mladih 10. lipnja 2016 objavilo je  Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva“ koji se financira u okviru Operativnog programa za hranu i osnovnu materijalnu pomoć za razdoblje 2014.-2020 iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije.

Ovaj Poziv na dostavu projektnih prijedloga usmjeren je na ublažavanje najtežih oblika dječjeg siromaštva i to u vidu podjele hrane djeci u školama.  Isti predstavlja dodanu vrijednost postojećim nacionalnim programima i nije zamjena postojećih programa subvencioniranja prehrane već dodana vrijednost kojom će pomoć biti dostupna većem broju djece.

Cilj poziva na dostavu projektnih prijedloga je ublažavanje najgorih oblika dječjeg siromaštva, pružanjem nefinancijske pomoći djeci u siromaštvu ili u riziku od siromaštva  i to u vidu podjele hrane u školama.

Ciljne skupine Poziva su djeca koja žive u siromaštvu ili su u riziku od siromaštva te  koja su polaznici obveznog školskog programa i definirana su kao najpotrebitija  prema kriterijima  partnerske organizacije  za redovito primanje prehrane na  način na koji je školska prehrana organizirana.

Za financiranje projekata u okviru ovog poziva na dostavu projektnih prijedloga raspoloživ je indikativni iznos od  9.360.000,00 HRK, od čega indikativni iznos namijenjen podršci partnerskim organizacijama za provedbu projektnih aktivnosti kroz  tehničku pomoć iznosi  360.000,00 HRK.

Najmanji iznos zatraženih bespovratnih sredstava je 200.000,00 HRK, a najviši iznos zatraženih bespovratnih sredstava je 1.000.000,00 HRK.

POZIV NA INFORMATIVNU RADIONICU

Informativna radionica za potencijalne prijavitelje u okviru Poziva održat će se 15. lipnja 2016. godine u Kući Europe (Ban Centar), Augusta Cesarca 6, Zagreb. Predviđeno trajanje radionice je od 10.00 do 14.00 sati.
Cilj radionice je detaljnije informirati potencijalne prijavitelje o ciljevima i prihvatljivim aktivnostima, kao i  kriterijima natječaja te postupcima za prijavu i dodjelu projekata.
Broj sudionika na informativnoj radionici je ograničen te se može prijaviti po jedan predstavnik prijavitelja i po 1 predstavnik partnera. U obzir će se uzimati prijave pristigle do 14. lipnja 2016. godine do 15 sati. Prijave zaprimljene nakon tog vremena uzet će se u obzir isključivo u slučaju nepopunjavanja predviđenog broja slobodnih mjesta. Svi sudionici koji su poslali prijavu, bit će povratno obaviješteni o statusu njihove prijave.
Sudjelovanje na informativnoj radionici je besplatno, a organizator je za sve sudionike osigurao osvježenja i domjenak tijekom pauze, kao i radne materijale. Za prijavu sudjelovanja na informativnoj radionici potrebno je popuniti prijavni obrazac.


Dokumenti