USUSRET „DANIMA POSLOVA U TURIZMU“

Četvrtu godinu zaredom druga polovica siječnja rezervirana je za Dane poslova u turizmu, zajednički projekt Ministarstva rada i mirovinskog sustava, Ministarstva turizma, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Hrvatske turističke zajednice, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske obrtničke komore, Hrvatske udruge poslodavaca te Udruge poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske. Ovo veliko događanje, sufinancirano sredstvima Europskog socijalnog fonda, i ove će godine u tri grada okupiti više desetaka poslodavaca iz sektora turizma te nezaposlenih, a zainteresiranih za rad u ovoj konstantno rastućoj gospodarskoj grani.

Četvrti „Dani poslova u turizmu“ održavat će se prema sljedećem rasporedu:

  • 17. siječnja 2020. u Osijeku, Sportska dvorana Gradski vrt, Ulica kneza Trpimira 23, 31000, Osijek, od 10 do 15 sati
  • 22. siječnja 2020. u Zagrebu, Kongresna dvorana na Zagrebačkom velesajmu, Avenija Dubrovnik 15, 10 000, Zagreb, od 10 do 15 sati
  • 31. siječnja 2020. u Splitu, Športski centar Gripe, Osječka 11, 21000, Split, od 10 do 15 sati

Dani poslova u turizmu u Osijeku dio su „Regionalne konferencije tržišta rada Slavonije, Baranje i Srijema“, koja će se održati 17. siječnja 2020. godine na osječkom Fakultetu Agrobiotehničkih znanosti. 

„Suradnja jedinica lokalne uprave i poslodavaca s Ministarstvom rada i mirovinskoga sustava“ je tema ove konferencije tijekom koje će ministar rada i mirovinskoga sustava Josip Aladrović sa suradnicima predstaviti novine u mjerama aktivne politike zapošljavanja, ukidanje kvotnog sustava za zapošljavanje stranaca te mogućnosti Europskog socijalnog fonda.