U Petrinji svečano uručeni ugovori u vrijednosti gotovo 6,7 milijuna kuna

Petrinja, 2. travnja 2021. – Potpredsjednik Vlade RH i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović i ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar svečano su uručili dva ugovora u vrijednosti približno 6,7 milijuna kuna u Petrinji.
 
Potpisan je i uručen ugovor Petrinjskoj razvojnoj agenciji PETRA u vrijednosti od 2,5 milijuna kuna kojim će se pridonijeti smanjenju siromaštva grada Petrinje kroz razvoj novih usluga i jačanje kompetencija nezaposlenih osoba i mladih s ciljem njihovog zapošljavanja.
 
„Revitalizacija gospodarske aktivnosti na području Petrinje i Siska neophodna je za ljude koji tu žive i rade, ali i za stabilnost cjelokupnog tržišta rada. Stvaranje poticajnog gospodarskog okruženja i jačanje kompetencija nezaposlenih osoba i mladih koji tek trebaju ući na tržište rada jedan je od ciljeva Vlade RH kako bi se smanjilo siromaštvo i iseljavanja stanovnika Petrinje i drugih Hrvatskih gradova“, istaknuo je ministar Aladrović.
 
Projekt Uspostava usluga Poduzetničkog društvenog centra Petrinje  Petrinjske razvojne agencije PETRA financiran je sredstvima iz Europskog socijalnog fonda u okviru Poziva na dostavu prijedloga operacije „Uspostava Poduzetničkog društvenog centra Petrinje“. U okviru ESF-a, u razdoblju od listopada 2016. do ožujka 2021., na području Sisačko-moslavačke županije ugovoreno je ukupno 118 projekata ukupne vrijednosti 281,9 milijuna kuna.

Potpisan je i uručen ugovor Gradskom društvu Crvenog križa Sisak u vrijednosti gotovo 4,2 milijuna kuna koji je financiran iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije u okviru Poziva „Ublažavanje siromaštva pružanjem pomoći najpotrebitijim osobama podjelom hrane i/ili osnovne materijalne pomoći – faza III“.  U okviru Projekta će se kroz narednih 12 mjeseci osigurati pomoć u hrani za gotovo 10 tisuća osoba kao i materijalna pomoć za nešto manje od 10 tisuća ljudi s područja Koprivničko-križevačke, Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske i Sisačko-moslavačke županije te Grada Zagreba.
 
Kroz provođenje projekta Humanitarni paket za Banovinu i sjevernu Hrvatsku osigurat će se podjela približno 37 tisuća paketa hrane i 10 tisuća paketa higijenskih potrepština uz nabavu zaštitne opreme za Covid-19 za sve korisnike, djelatnike i volontere.

Svečanom uručivanju ugovora prisustvovali su državna tajnica Margareta Mađerić, župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić te ravnatelj Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje Ivan Serdar.