Održana završna konferencija projekta „Unaprjeđenje sustava pružanja usluga cjeloživotnog profesionalnog usmjeravanja i razvoja karijere jačanjem uloge Foruma za CPU u Republici Hrvatskoj“

Fotografija sa konferencije

U organizaciji Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, 10. veljače 2021. godine u hotelu Dubrovnik u Zagrebu održana je završna konferencija projekta „Unaprjeđenje sustava pružanja usluga cjeloživotnog profesionalnog usmjeravanja i razvoja karijere jačanjem uloge Foruma za cjeloživotno profesionalno usmjeravanje i razvoj karijere u Republici Hrvatskoj“.

Fotografija sudionika konferencije

Projekt ukupne vrijednosti 920.230,50 kn financiran je sredstvima Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Provedba projekta trajala je od 10. kolovoza 2017. do 10. veljače 2021. godine. Ciljevi projekta su jačanje uloge Foruma za cjeloživotno profesionalno usmjeravanje i razvoj karijere, osnaživanje članova Foruma za cjeloživotno profesionalno usmjeravanje i razvoj karijere i poboljšavanje kanala povezivanja u svrhu bolje koordinacije i suradnje dionika sustava cjeloživotnog profesionalnog usmjeravanja.

Tijekom konferencije predstavljeni su rezultati i provedene aktivnosti projekta te je naglašeno kako su ostvareni ciljevi projekta. Članovi Foruma i drugi stručnjaci predstavili su vlastita iskustva i dali presjek aktivnosti na kojima su sudjelovali; profesor dr.sc. Zoran Sušanj i Nikoleta Zubić sa Sveučilišta u Rijeci, Iva Šverko i Toni Babarović sa Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar, Višnja Perin iz strukovne udruge djelatnika u upravljanju ljudskim resursima, Mia Trcol iz Agencije za mobilnost i programe Europske unije, Nives Vučić iz Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih i Sandro Kraljević iz tvrtke MIND LAB.

Konferencija je održana uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera s ograničenim brojem sudionika te uz omogućeni on-line prijenos za sve zainteresirane dionike.