U Čakovcu uručeno 17 ugovora vrijednih gotovo 13 mil. kn za nastavak programa „Zaželi“

Potpisnici ugovora u okviru Poziva „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III“

U sklopu radnog posjeta Međimurskoj županiji ministar Marin Piletić u Čakovcu je sudjelovao na sastanku predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića sa županima na temu Razvojnog sporazuma za Sjever Hrvatske prilikom čega je predstavio Europski socijalni fond plus, Program Učinkoviti ljudski potencijali 2021. – 2027. Također, u Čakovcu je potpisan Sporazum o suradnji između Međimurske županije i Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike te uručeno 17 ugovora vrijednih gotovo 13 milijuna kuna za nastavak Programa „Zaželi“.

Provedbom dodijeljenih 17 ugovora omogućiti će se zapošljavanje 245 žena, koje će pružati uslugu potpore i podrške za 1 584 starijih i nemoćnih osoba u svojim zajednicama u sljedećih šest do osam mjeseci.

Do sada je u okviru prve i druge faze Poziva Zaželi sklopljeno 746 ugovora ukupne vrijednosti od gotovo 1,8 milijardi kuna, što ga čini jednim od najvećih Poziva financiranih sredstvima Europskog socijalnog fonda u razdoblju 2014. -2020.

Nastavak Programa Zaželi očekuje se i u novoj financijskoj perspektivi 2021. -2027. čime će se osigurati podrška postojećim mjerama dugotrajne skrbi i prevencije institucionalizacije.