U Zagrebu održano događanje „ESF – stvaranje mogućnosti“

DSC_0004   

ZAGREB – Tijekom posljednjeg dana Tjedna EU fondova 28. travnja 2017. godine u hotelu Sheraton, Zagreb je održan informativno-edukativnog događaja pod nazivom „ESF – stvaranje mogućnosti“. Pred više od 200 sudionika, u organizaciji Ministarstva rada i mirovinskoga sustava, Tijela u susuatvu upravljanja i kontrole korištenja Europskog socijalnog fonda predstavili su nadolazeće pozive za dodjelu bespovratnih sredstava u okviru Europskog socijalnog fonda.  

DSC_0032

Tijekom uvodnog dijela događnja pristnima  su se u ime Upravljačkog tijela obratili državna tajnica Katarina Ivanković Knežević i pomoćnik ministra Luka Rajčić.

DSC_0996

Također, u okviru događanja sudionicima su predstavljena dva primjere dobre prakse u okviru Europskog socijalnog fonda. U ime grada Buzeta projekt “InCity” predstavila je Iris Jakac. Projekt u vrijednosti 559.760,00 kuna proveden je na području grada Buzeta u vremenu od rujna 2015. – rujna 2016.

DSC_0975

Projekt “e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola (pilot projekt)” u ime Hrvatske akademske i istraživačke mreže CARNet prdstavio je Juraj Bilić. Ukupna vrijednost projekta čiji je cilj jačanje kapaciteta obrazovnog sustava s ciljem osposobljavanja učenika za tržište rada, daljnje školovanje i cjeloživotno učenje je 10,67 milijardi eura.

DSC_0005

Sve prezentacije predstavljene tijekom događanja možete pronaći na sljedećim poveznicama:

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava – zapošljavanje

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku

Ministarstvo kulture

Ministarstvo zdravstva

Ministarstvo turizma – socijalna uključenost

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava – socijalna uključenost

Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Ministarstvo turizma – obrazovanje

Ured za udruge Vlade RH*

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava – socijalni dijalog

*Napomena: Sve izmjene rokova objave poziva za dostavu projektnih prijedloga navedenih u prezentaciji nalaze se u okviru Godišnjeg plana objave Poziva na dostavu projektnih prijedloga za 2017. godinu.