Grad Zagreb, Osječko-baranjska županija, Primorsko-goranska županija, Splitsko-dalmatinska županija

Poziv na radionicu: „Europski socijalni fond – od projektne ideje do provedbe projekta“ za organizacije civilnoga društva

Ovim putem Vas pozivamo da se prijavite na besplatnu dvodnevnu radionicu osmišljavanja i razrade projektnih ideja za potencijalne prijavitelje na natječaje za dodjelu bespovratnih sredstava Ureda za udruge koji se financiraju iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“.
Fokus radionica biti će na praktičnom radu s ciljem izrade konkretnih projektnih prijedloga na buduće natječaje za dodjelu bespovratnih sredstava Ureda za udruge.
Radionice će izvoditi stručnjaci tvrtke AMRIS-AIDCO d.o.o., Ivana Laginja i Nenad Kocmur.

Program radionice možete pronaći ovdje, a kratki opis najavljenih natječaja možete pronaći ovdje.

Polaznici radionice moraju biti članovi ili zaposlenici organizacije civilnoga društva i prijave moraju poslati u ime organizacije. Prilikom prijave potrebno je odgovoriti na niz pitanja temeljem kojih će se utvrditi razina znanja i iskustva osoba koje žele sudjelovati na radionici, a s ciljem dobivanja uvida u stvarnu potrebu za ovakvom vrstom edukacije.

Organizatori radionice će na temelju prijava odabrati polaznike. Kriterij odabira polaznika će biti razina iskustva i znanja u izradi i provedbi projekata iz europskih fondova, te će se prednost pohađanju radionice dati onima čije procijenjeno iskustvo i znanje zahtjeva dodatnu edukaciju.

Radionica će se održati u 5 termina i u 4 grada u Republici Hrvatskoj: Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku. U nastavku su termini i lokacije radionice:

28/05/2018 – 29/05/2018 – Split, Hotel Dalmina, Kopilica 5, 21000 Split

14/06/2018 – 15/06/2018 – Rijeka, Sveučilišni kampus na Trsatu, Slavka Krautzeka bb, 51000 Rijeka

18/06/2018 – 19/06/2018 – Zagreb 
(točna lokacija čeka potvrdu, odabranim polaznicima javit će se e-mailom naknadno)

Polaznici mogu dobiti nadoknadu putnih troškova dolaska na radionicu ako putuju iz drugih gradova (trošak za gradski prijevoz nije prihvatljiv), no prijaviti se mogu isključivo na radionicu koja se održava u gradu koji je najbliži adresi organizacije. Nadoknada troškova moguća je samo za putni trošak ostvaren javnim prijevozom (autobus, vlak, brod) ili za trošak putovanja automobilom do visine cijene karte javnog prijevoza. U slučaju putovanja automobilom, ljubazno molimo sudionike iz istih organizacija/ustanova da zajedno putuju. Organizator osigurava osvježenje i ručak za vrijeme trajanja radionice.

Obrazac prijave za pohađanje radionice nalazi se ovdje.
(Molimo da uzmete u obzir kako je broj polaznika radionica ograničen i, u slučaju većeg broja prijava od broja predviđenih mjesta, odabir će se izvršiti prema gore navedenim, unaprijed zadanim kriterijima.)

Rok za prijavu na radionicu u Splitu je 26. svibnja 2018. godine u 12 sati.
Rok za prijave na radionice u Rijeci i Zagrebu je 11. lipnja 2018. godine u 12 sati.

Dodatne radionice planiraju se u rujnu, a bit će organizirane u Osijeku i Zagrebu te će se pozivi za ove radionice objaviti početkom rujna.