Fond:Europski socijalni fond

Operativni program:OP Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Tip natječaja:Otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga (bespovratna sredstva)

Status:otvoren od 22.9.2017. do 31.12.2019.

Nadležno tijelo:Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku

Područje: civilno društvo, zapošljavanje, socijalna uključenost

Prijavitelji: jedinice lokalne samouprave, jedinice regionalne (područne) samouprave, neprofitne organizacije, organizacije civilnog društva

Sažetak: Opći cilj programa dodjele bespovratnih sredstava je poduprijeti projekte koji će povećati mogućnosti za zapošljavanje, umanjiti rizik od socijalne isključenosti i siromaštva marginaliziranih skupina i poboljšati kvalitetu rada s marginaliziranim skupinama. Specifični ciljevi Poziva su: dokvalifikacija, prekvalifikacija i stjecanje stručnih znanja pripadnika ciljane skupine kroz razvoj i provedbu programa obrazovanja odraslih uz korištenje metoda i tehnika prilagođenih korisnicima s različitim vrstama invaliditeta; osnaživanje te razvoj mekih i transverzalnih (prenosivih) vještina marginaliziranih skupina razvojem i provedbom ciljanih programa te radionica; razvoj i širenje individualiziranog pristupa u pružanju usluga mentorstva korisnicima prava na zajamčenu minimalnu naknadu s ciljem radne aktivacije i socijalnog uključivanja; jačanje kapaciteta stručnjaka iz različitih sektora u svrhu unaprjeđenja usluga povezanih s pristupom tržištu rada za pripadnike ciljnih skupina. Ukupna financijska alokacija u okviru ovog Poziva iznosi 99.918.750,00 kn.


 

INFORMATIVNE RADIONICE

Cilj info-radionica je detaljnije informirati potencijalne prijavitelje o ciljevima i prihvatljivim aktivnostima, kriterijima Poziva te postupcima za prijavu i dodjelu sredstava za provedbu projekata. Usmjerena je na predstavnike potencijalnih prijavitelja, kako je navedeno u dokumentaciji samog Poziva, a to su sljedeće pravne osobe registrirane u Republici Hrvatskoj: udruge, javne ustanove, zaklade, jedinice lokalne ili regionalne (područne) samouprave.

Prezentacija sa info-radionica je dostupna na dnu liste dokumenata.

Do sada održane radionice:

19. listopada 2017. godine u Vodicama

20. listopada 2017. godine u Biogradu na Moru

25. listopada 2017. godine u Krapini

26. listopada 2017. u Hrvatskoj Kostajnici

27. listopada 2017. godine u Gospiću

3. studenog 2017. u Rijeci

8. studenog 2017. u Virovitici

10. studenog 2017. u Požegi

16. studenog 2017. u Pazinu

INFORMATIVNA RADIONICA U VELIKOJ GORICI

21. studenog 2017. u Velikoj Gorici će se održati info-radionica za potencijalne prijavitelje u okviru trenutno objavljenog Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina“, sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda (ESF).

Info-radionica se održava u Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica (Vijećnica), Zagrebačka 37, u vremenu od 10:00 do 13:00 sati.

Za prijavu sudjelovanja potrebno je popuniti on-line prijavni obrazac https://goo.gl/GHucSq

Cilj info-radionice je detaljnije informirati potencijalne prijavitelje o ciljevima i prihvatljivim aktivnostima, kriterijima Poziva te postupcima za prijavu i dodjelu sredstava za provedbu projekata. Usmjerena je na predstavnike potencijalnih prijavitelja, kako je navedeno u dokumentaciji samog Poziva, a to su slijedeće pravne osobe, registrirane u Republici Hrvatskoj: udruge, javne ustanove, zaklade, jedinice lokalne ili regionalne (područne) samouprave.

Prijave se zaprimaju do ponedjeljka, 20.11.2017. do 12:00 sati. Svi sudionici koji su poslali prijavu bit će povratno obaviješteni o njenom statusu. Sudjelovanje na informativnoj radionici je besplatno, a organizator će za sudionike osigurati osvježenje tijekom pauze, kao i radne materijale.

Najavljuje se i info-radionica u sljedećem gradu:

Sinj – 30.11.2017.

Za više informacija o točnim lokacijama, terminu održavanja i načinu prijave na radionice potrebno je pratiti mrežne stranice: www.strukturnifondovi.hr, www.esf.hr, www.mdomsp.hr

 INFORMATIVNE RADIONICE U SINJU I SOLINU

Otkazuje se prethodno najavljena informativna radionica u Sinju koja se trebala održati 30.studenog 2017. godine te se najavljuje informativna radionica u Solinu 5. prosinca 2017. godine

Dana 5. prosinca 2017. godine u Solinu se održava informativna radionica za potencijalne prijavitelje u okviru objavljenog Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina“, sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda (ESF).

Mjesto održavanja: Gradska vijećnica grada Solina, Stjepana Radića 42
Vrijeme održavanja: od 11:00 do 14:00 sati.

Za prijavu sudjelovanja potrebno je popuniti on-line prijavni obrazac:  https://goo.gl/2TvUng

Prijave se zaprimaju do ponedjeljka, 4.12.2017. do 11 sati. Svi sudionici koji su poslali prijavu bit će povratno obaviješteni o njenom statusu. Sudjelovanje na informativnoj radionici je besplatno, a organizator će za sudionike osigurati osvježenje tijekom pauze, kao i radne materijale.

PROMJENA DATUMA ODRŽAVANJA INFO RADIONICE U SOLINU

Info-radionica  koja se trebala održati 5.prosinca 2017. godine u Solinu održat će se 7.prosinca 2017. godine u 11 sati.

Svi do sada prijavljeni sudionici automatski su registrirani za radionicu koja se održava 7. prosinca 2017.

Mjesto održavanja: Gradska vijećnica grada Solina, Stjepana Radića 42
Vrijeme održavanja: od 11:00 do 14:00 sati.

Za prijavu sudjelovanja potrebno je popuniti on-line prijavni obrazac:  https://goo.gl/2TvUng

Prijave se zaprimaju do  utorka, 5.12.2017. do 15 sati. Svi sudionici koji su poslali prijavu bit će povratno obaviješteni o njenom statusu. Sudjelovanje na informativnoj radionici je besplatno, a organizator će za sudionike osigurati osvježenje tijekom pauze, kao i radne materijale.


 

VAŽNO!!!  Dana 3. listopada 2017. Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade  i socijalnu politiku objavilo je dokument ”Pitanja i odgovori br. 1” u okviru Poziva, koji je dostupan za preuzimanje na dnu liste dokumenata.

VAŽNO!!!  Dana 6. listopada 2017. Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade  i socijalnu politiku objavilo je dokument ”Pitanja i odgovori br. 2” u okviru Poziva, koji je dostupan za preuzimanje na dnu liste dokumenata.

VAŽNO!!!  Dana 11. listopada 2017. Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade  i socijalnu politiku objavilo je dokument ”Pitanja i odgovori br. 3” u okviru Poziva, koji je dostupan za preuzimanje na dnu liste dokumenata.

VAŽNO!!!  Dana 12. listopada 2017. Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade  i socijalnu politiku objavilo je dokument ”Pitanja i odgovori br. 4” u okviru Poziva, koji je dostupan za preuzimanje na dnu liste dokumenata.

VAŽNO!!!  Dana 16. listopada 2017. Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade  i socijalnu politiku objavilo je dokument ”Pitanja i odgovori br. 5” u okviru Poziva, koji je dostupan za preuzimanje na dnu liste dokumenata.

VAŽNO!!!  Dana 20. listopada 2017. Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade  i socijalnu politiku objavilo je dokument ”Pitanja i odgovori br. 6” u okviru Poziva, koji je dostupan za preuzimanje na dnu liste dokumenata.

VAŽNO!!!  Dana 25. listopada 2017. Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade  i socijalnu politiku objavilo je dokument ”Pitanja i odgovori br. 7” u okviru Poziva, koji je dostupan za preuzimanje na dnu liste dokumenata.

VAŽNO!!!  Dana 30. listopada 2017. Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade  i socijalnu politiku objavilo je dokument ”Pitanja i odgovori br. 8” u okviru Poziva, koji je dostupan za preuzimanje na dnu liste dokumenata.

VAŽNO!!!  Dana 03. studenog 2017. Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade  i socijalnu politiku objavilo je dokument ”Pitanja i odgovori br. 9” u okviru Poziva, koji je dostupan za preuzimanje na dnu liste dokumenata.

VAŽNO!!!  Dana 06. studenoga 2017. Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku objavilo je dokument Upute za popunjavanje prijavnog obrasca  u okviru Poziva, koji je dostupan za preuzimanje na dnu liste dokumenata.

VAŽNO!!!  Dana 10. studenog 2017. Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade  i socijalnu politiku objavilo je dokument ”Pitanja i odgovori br. 10” u okviru Poziva, koji je dostupan za preuzimanje na dnu liste dokumenata.

VAŽNO!!!  Dana 17. studenog 2017. Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade  i socijalnu politiku objavilo je dokument ”Pitanja i odgovori br. 11” u okviru Poziva, koji je dostupan za preuzimanje na dnu liste dokumenata.

VAŽNO!!!  Dana 22. studenog 2017. Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade  i socijalnu politiku objavilo je dokument ”Pitanja i odgovori br. 12” u okviru Poziva, koji je dostupan za preuzimanje na dnu liste dokumenata.

VAŽNO!!!  Dana 23. studenog 2017. Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade  i socijalnu politiku objavilo je dokument ”Pitanja i odgovori br. 13” u okviru Poziva, koji je dostupan za preuzimanje na dnu liste dokumenata.

VAŽNO!!!  Dana 29. studenog 2017. Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade  i socijalnu politiku objavilo je dokument ”Pitanja i odgovori br. 14” u okviru Poziva, koji je dostupan za preuzimanje na dnu liste dokumenata.

VAŽNO!!!  Dana 5. prosinca 2017. Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade  i socijalnu politiku objavilo je dokument ”Pitanja i odgovori br. 15” u okviru Poziva, koji je dostupan za preuzimanje na dnu liste dokumenata.

VAŽNO!!!  Dana 08. prosinca 2017. Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade  i socijalnu politiku objavilo je dokument ”Pitanja i odgovori br. 16” u okviru Poziva, koji je dostupan za preuzimanje na dnu liste dokumenata.

VAŽNO!!!  Dana 12. prosinca 2017. Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade  i socijalnu politiku objavilo je dokument ”Pitanja i odgovori br. 17” u okviru Poziva, koji je dostupan za preuzimanje na dnu liste dokumenata.

VAŽNO!!!  Dana 18. prosinca 2017. Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade  i socijalnu politiku objavilo je dokument ”Pitanja i odgovori br. 18” u okviru Poziva, koji je dostupan za preuzimanje na dnu liste dokumenata.

VAŽNO!!!  Dana 27. prosinca 2017. Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade  i socijalnu politiku objavilo je dokument ”Pitanja i odgovori br. 19” u okviru Poziva, koji je dostupan za preuzimanje na dnu liste dokumenata.

VAŽNO!!!  Dana 04. siječnja 2018. Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade  i socijalnu politiku objavilo je dokument ”Pitanja i odgovori br. 20” u okviru Poziva, koji je dostupan za preuzimanje na dnu liste dokumenata.

VAŽNO!!!  Dana 12. siječnja 2018. Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade  i socijalnu politiku objavilo je dokument ”Izmjene natječajne dokumentacije” u okviru Poziva, koji je dostupan za preuzimanje na dnu liste dokumenata.

VAŽNO!!!  Dana 12. siječnja 2018. Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade  i socijalnu politiku objavilo je dokument ”Prilog 1_Posebni uvjeti ugovora” u okviru Poziva, koji je dostupan za preuzimanje na dnu liste dokumenata.

VAŽNO!!!  Dana 12. siječnja 2018. Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade  i socijalnu politiku objavilo je dokument ”Upute za prijavitelje” u okviru Poziva, koji je dostupan za preuzimanje na dnu liste dokumenata.

 


Dokumenti