Fond: Europski socijalni fond

Operativni program: OP Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Tip natječaja: Otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga (bespovratna sredstva)

Status: otvoren od 22.9.2017. do 31.12.2019.

Nadležno tijelo: Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku

Područje: civilno društvo, zapošljavanje, socijalna uključenost

Prijavitelji: jedinice lokalne samouprave, jedinice regionalne (područne) samouprave, neprofitne organizacije, organizacije civilnog društva

Sažetak: Opći cilj programa dodjele bespovratnih sredstava je poduprijeti projekte koji će povećati mogućnosti za zapošljavanje, umanjiti rizik od socijalne isključenosti i siromaštva marginaliziranih skupina i poboljšati kvalitetu rada s marginaliziranim skupinama. Specifični ciljevi Poziva su: dokvalifikacija, prekvalifikacija i stjecanje stručnih znanja pripadnika ciljane skupine kroz razvoj i provedbu programa obrazovanja odraslih uz korištenje metoda i tehnika prilagođenih korisnicima s različitim vrstama invaliditeta; osnaživanje te razvoj mekih i transverzalnih (prenosivih) vještina marginaliziranih skupina razvojem i provedbom ciljanih programa te radionica; razvoj i širenje individualiziranog pristupa u pružanju usluga mentorstva korisnicima prava na zajamčenu minimalnu naknadu s ciljem radne aktivacije i socijalnog uključivanja; jačanje kapaciteta stručnjaka iz različitih sektora u svrhu unaprjeđenja usluga povezanih s pristupom tržištu rada za pripadnike ciljnih skupina. Ukupna financijska alokacija u okviru ovog Poziva iznosi 99.918.750,00 kn.


 

INFORMATIVNE RADIONICE

Cilj info-radionica je detaljnije informirati potencijalne prijavitelje o ciljevima i prihvatljivim aktivnostima, kriterijima Poziva te postupcima za prijavu i dodjelu sredstava za provedbu projekata. Usmjerena je na predstavnike potencijalnih prijavitelja, kako je navedeno u dokumentaciji samog Poziva, a to su sljedeće pravne osobe registrirane u Republici Hrvatskoj: udruge, javne ustanove, zaklade, jedinice lokalne ili regionalne (područne) samouprave.

Prezentacija sa info-radionica je dostupna na dnu liste dokumenata.

Do sada održane radionice:

19. listopada 2017. godine u Vodicama

20. listopada 2017. godine u Biogradu na Moru

25. listopada 2017. godine u Krapini

26. listopada 2017. u Hrvatskoj Kostajnici

27. listopada 2017. godine u Gospiću

3. studenog 2017. u Rijeci

8. studenog 2017. u Virovitici

10. studenog 2017. u Požegi

16. studenog 2017. u Pazinu

INFORMATIVNA RADIONICA U VELIKOJ GORICI

21. studenog 2017. u Velikoj Gorici će se održati info-radionica za potencijalne prijavitelje u okviru trenutno objavljenog Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina“, sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda (ESF).

Info-radionica se održava u Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica (Vijećnica), Zagrebačka 37, u vremenu od 10:00 do 13:00 sati.

Za prijavu sudjelovanja potrebno je popuniti on-line prijavni obrazac https://goo.gl/GHucSq

Cilj info-radionice je detaljnije informirati potencijalne prijavitelje o ciljevima i prihvatljivim aktivnostima, kriterijima Poziva te postupcima za prijavu i dodjelu sredstava za provedbu projekata. Usmjerena je na predstavnike potencijalnih prijavitelja, kako je navedeno u dokumentaciji samog Poziva, a to su slijedeće pravne osobe, registrirane u Republici Hrvatskoj: udruge, javne ustanove, zaklade, jedinice lokalne ili regionalne (područne) samouprave.

Prijave se zaprimaju do ponedjeljka, 20.11.2017. do 12:00 sati. Svi sudionici koji su poslali prijavu bit će povratno obaviješteni o njenom statusu. Sudjelovanje na informativnoj radionici je besplatno, a organizator će za sudionike osigurati osvježenje tijekom pauze, kao i radne materijale.

Najavljuje se i info-radionica u sljedećem gradu:

Sinj – 30.11.2017.

Za više informacija o točnim lokacijama, terminu održavanja i načinu prijave na radionice potrebno je pratiti mrežne stranice: www.strukturnifondovi.hr, www.esf.hr, www.mdomsp.hr

 INFORMATIVNE RADIONICE U SINJU I SOLINU

Otkazuje se prethodno najavljena informativna radionica u Sinju koja se trebala održati 30.studenog 2017. godine te se najavljuje informativna radionica u Solinu 5. prosinca 2017. godine

Dana 5. prosinca 2017. godine u Solinu se održava informativna radionica za potencijalne prijavitelje u okviru objavljenog Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina“, sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda (ESF).

Mjesto održavanja: Gradska vijećnica grada Solina, Stjepana Radića 42
Vrijeme održavanja: od 11:00 do 14:00 sati.

Za prijavu sudjelovanja potrebno je popuniti on-line prijavni obrazac:  https://goo.gl/2TvUng

Prijave se zaprimaju do ponedjeljka, 4.12.2017. do 11 sati. Svi sudionici koji su poslali prijavu bit će povratno obaviješteni o njenom statusu. Sudjelovanje na informativnoj radionici je besplatno, a organizator će za sudionike osigurati osvježenje tijekom pauze, kao i radne materijale.

PROMJENA DATUMA ODRŽAVANJA INFO RADIONICE U SOLINU

Info-radionica  koja se trebala održati 5.prosinca 2017. godine u Solinu održat će se 7.prosinca 2017. godine u 11 sati.

Svi do sada prijavljeni sudionici automatski su registrirani za radionicu koja se održava 7. prosinca 2017.

Mjesto održavanja: Gradska vijećnica grada Solina, Stjepana Radića 42
Vrijeme održavanja: od 11:00 do 14:00 sati.

Za prijavu sudjelovanja potrebno je popuniti on-line prijavni obrazac:  https://goo.gl/2TvUng

Prijave se zaprimaju do  utorka, 5.12.2017. do 15 sati. Svi sudionici koji su poslali prijavu bit će povratno obaviješteni o njenom statusu. Sudjelovanje na informativnoj radionici je besplatno, a organizator će za sudionike osigurati osvježenje tijekom pauze, kao i radne materijale.


VAŽNO!!! Dana 20. travnja 2018. Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku objavilo je 1. Odluku o financiranju koja je dostupna za preuzimanje na dnu liste dokumenata.

VAŽNO!!!  Dana 3. listopada 2017. Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade  i socijalnu politiku objavilo je dokument ”Pitanja i odgovori br. 1” u okviru Poziva, koji je dostupan za preuzimanje na dnu liste dokumenata.

VAŽNO!!!  Dana 6. listopada 2017. Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade  i socijalnu politiku objavilo je dokument ”Pitanja i odgovori br. 2” u okviru Poziva, koji je dostupan za preuzimanje na dnu liste dokumenata.

VAŽNO!!!  Dana 11. listopada 2017. Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade  i socijalnu politiku objavilo je dokument ”Pitanja i odgovori br. 3” u okviru Poziva, koji je dostupan za preuzimanje na dnu liste dokumenata.

VAŽNO!!!  Dana 12. listopada 2017. Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade  i socijalnu politiku objavilo je dokument ”Pitanja i odgovori br. 4” u okviru Poziva, koji je dostupan za preuzimanje na dnu liste dokumenata.

VAŽNO!!!  Dana 16. listopada 2017. Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade  i socijalnu politiku objavilo je dokument ”Pitanja i odgovori br. 5” u okviru Poziva, koji je dostupan za preuzimanje na dnu liste dokumenata.

VAŽNO!!!  Dana 20. listopada 2017. Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade  i socijalnu politiku objavilo je dokument ”Pitanja i odgovori br. 6” u okviru Poziva, koji je dostupan za preuzimanje na dnu liste dokumenata.

VAŽNO!!!  Dana 25. listopada 2017. Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade  i socijalnu politiku objavilo je dokument ”Pitanja i odgovori br. 7” u okviru Poziva, koji je dostupan za preuzimanje na dnu liste dokumenata.

VAŽNO!!!  Dana 30. listopada 2017. Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade  i socijalnu politiku objavilo je dokument ”Pitanja i odgovori br. 8” u okviru Poziva, koji je dostupan za preuzimanje na dnu liste dokumenata.

VAŽNO!!!  Dana 03. studenog 2017. Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade  i socijalnu politiku objavilo je dokument ”Pitanja i odgovori br. 9” u okviru Poziva, koji je dostupan za preuzimanje na dnu liste dokumenata.

VAŽNO!!!  Dana 06. studenoga 2017. Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku objavilo je dokument Upute za popunjavanje prijavnog obrasca  u okviru Poziva, koji je dostupan za preuzimanje na dnu liste dokumenata.

VAŽNO!!!  Dana 10. studenog 2017. Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade  i socijalnu politiku objavilo je dokument ”Pitanja i odgovori br. 10” u okviru Poziva, koji je dostupan za preuzimanje na dnu liste dokumenata.

VAŽNO!!!  Dana 17. studenog 2017. Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade  i socijalnu politiku objavilo je dokument ”Pitanja i odgovori br. 11” u okviru Poziva, koji je dostupan za preuzimanje na dnu liste dokumenata.

VAŽNO!!!  Dana 22. studenog 2017. Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade  i socijalnu politiku objavilo je dokument ”Pitanja i odgovori br. 12” u okviru Poziva, koji je dostupan za preuzimanje na dnu liste dokumenata.

VAŽNO!!!  Dana 23. studenog 2017. Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade  i socijalnu politiku objavilo je dokument ”Pitanja i odgovori br. 13” u okviru Poziva, koji je dostupan za preuzimanje na dnu liste dokumenata.

VAŽNO!!!  Dana 29. studenog 2017. Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade  i socijalnu politiku objavilo je dokument ”Pitanja i odgovori br. 14” u okviru Poziva, koji je dostupan za preuzimanje na dnu liste dokumenata.

VAŽNO!!!  Dana 5. prosinca 2017. Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade  i socijalnu politiku objavilo je dokument ”Pitanja i odgovori br. 15” u okviru Poziva, koji je dostupan za preuzimanje na dnu liste dokumenata.

VAŽNO!!!  Dana 08. prosinca 2017. Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade  i socijalnu politiku objavilo je dokument ”Pitanja i odgovori br. 16” u okviru Poziva, koji je dostupan za preuzimanje na dnu liste dokumenata.

VAŽNO!!!  Dana 12. prosinca 2017. Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade  i socijalnu politiku objavilo je dokument ”Pitanja i odgovori br. 17” u okviru Poziva, koji je dostupan za preuzimanje na dnu liste dokumenata.

VAŽNO!!!  Dana 18. prosinca 2017. Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade  i socijalnu politiku objavilo je dokument ”Pitanja i odgovori br. 18” u okviru Poziva, koji je dostupan za preuzimanje na dnu liste dokumenata.

VAŽNO!!!  Dana 27. prosinca 2017. Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade  i socijalnu politiku objavilo je dokument ”Pitanja i odgovori br. 19” u okviru Poziva, koji je dostupan za preuzimanje na dnu liste dokumenata.

VAŽNO!!!  Dana 04. siječnja 2018. Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade  i socijalnu politiku objavilo je dokument ”Pitanja i odgovori br. 20” u okviru Poziva, koji je dostupan za preuzimanje na dnu liste dokumenata.

VAŽNO!!!  Dana 12. siječnja 2018. Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade  i socijalnu politiku objavilo je dokument ”Izmjene natječajne dokumentacije” u okviru Poziva, koji je dostupan za preuzimanje na dnu liste dokumenata.

VAŽNO!!!  Dana 12. siječnja 2018. Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade  i socijalnu politiku objavilo je dokument ”Prilog 1_Posebni uvjeti ugovora” u okviru Poziva, koji je dostupan za preuzimanje na dnu liste dokumenata.

VAŽNO!!!  Dana 12. siječnja 2018. Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade  i socijalnu politiku objavilo je dokument ”Upute za prijavitelje” u okviru Poziva, koji je dostupan za preuzimanje na dnu liste dokumenata.

VAŽNO!!!  Dana 23. siječnja 2018. Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade  i socijalnu politiku objavilo je dokument ”’Pitanja i odgovori br. 21”  u okviru Poziva, koji je dostupan za preuzimanje na dnu liste dokumenata.

VAŽNO!!!  Dana 26. siječnja 2018. Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade  i socijalnu politiku objavilo je dokument ”’Pitanja i odgovori br. 22”  u okviru Poziva, koji je dostupan za preuzimanje na dnu liste dokumenata.

VAŽNO!!!  Dana 8. veljače 2018. Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade  i socijalnu politiku objavilo je dokument ”’Pitanja i odgovori br. 23”  u okviru Poziva, koji je dostupan za preuzimanje na dnu liste dokumenata.

VAŽNO!!!  Dana 15. veljače 2018. Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade  i socijalnu politiku objavilo je dokument ”’Pitanja i odgovori br. 24”  u okviru Poziva, koji je dostupan za preuzimanje na dnu liste dokumenata.

VAŽNO!!!  Dana 27. veljače 2018. Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade  i socijalnu politiku objavilo je dokument ”’Pitanja i odgovori br. 25”  u okviru Poziva, koji je dostupan za preuzimanje na dnu liste dokumenata.

VAŽNO!!!  Dana 13. ožujka  2018. Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade  i socijalnu politiku objavilo je dokument ”’Pitanja i odgovori br. 26”  u okviru Poziva, koji je dostupan za preuzimanje na dnu liste dokumenata.

VAŽNO!!!  Dana 19. ožujka  2018. Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade  i socijalnu politiku objavilo je dokument ”’Pitanja i odgovori br. 27”  u okviru Poziva, koji je dostupan za preuzimanje na dnu liste dokumenata.

VAŽNO!!! 

Dana 13. ožujka 2018. godine Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku kao Posredničko tijelo razine 1 u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.“ objavilo je obustavu ESF Poziva ”Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina”, u periodu od 12. ožujka 2018. od 16:00h, pa sve do 01. rujna 2018. godine do 24:00h

Kako je propisano točkom 5.5. Uputa za prijavitelje,  trajni poziv obustavlja se na određeno vrijeme u trenutku kada zaprimljeni projektni prijedlozi, u odnosu na zahtijevani iznos bespovratnih sredstava, dosegnu 120% ukupno raspoloživog iznosa. Kako dosadašnji broj zaprimljenih prijava značajno premašuje trenutno raspoloživa sredstva, Poziv se obustavlja počevši od 12. ožujka 2018. u 16:00, pa  do kraja dana 01. rujna 2018. godine. Po okončanju postupka dodjele za sve zaprimljene projektne prijedloge, donijet će se odluka o daljnjem tijeku ovog Poziva uvažavajući sve okolnosti odnosno broj projektnih prijedloga koji neće biti obuhvaćeni financijskom omotnicom, interesu drugih potencijalnih prijavitelja te raspoloživosti sredstava unutar pojedinih specifičnih ciljeva Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.“

Svi projektni prijedlozi predani unutar razdoblja u kojem je ovaj Poziv obustavljen, neće biti uključeni u postupak dodjele te ih se neće uzeti u razmatranje u slučaju ponovnog otvaranja Poziva. Za vrijeme trajanja obustave Poziva nije moguće postavljanje pitanja vezane uz uvjete natječaja odnosno Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku nije dužno za vrijeme obustave odgovarati na iste.

Pozivamo Vas da i nadalje pratite daljnje informacije vezano uz predmetni Poziv koje će pravovremeno biti objavljene na službenim stranicama Europskog socijalnog fonda www.esf.hr i na internetskoj stranici www.strukturnifondovi.hr

VAŽNO!!!

Produljenje obustave Poziva „Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina“

Dana 31. kolovoza 2018. godine Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku produljuje obustavu Poziva do 31. prosinca 2018. godine do kraja dana.

VAŽNO!!!

Produljenje obustave Poziva „Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina“

Dana 31. prosinca 2018. godine Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku produljuje obustavu Poziva do 28. veljače 2019. godine do 12:00 sati.

VAŽNO!!!

Produljenje obustave Poziva „Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina“

Dana 26. veljače 2019. godine Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku produljuje obustavu Poziva do 30. travnja 2019. godine do kraja dana.

VAŽNO!!!

Produljenje obustave Poziva „Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina“

Dana 29. travnja 2019. godine Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku produljuje obustavu Poziva do 30. lipnja 2019. godine do kraja dana.

VAŽNO!!!

Produljenje obustave Poziva „Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina“

Dana 26. lipnja 2019. godine Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku produljuje obustavu Poziva do 30. rujna 2019. godine do kraja dana.

VAŽNO!!!

Produljenje obustave Poziva „Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina“

Dana 30. rujna 2019. godine Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku produljuje obustavu Poziva do 31. listopada 2019. godine do kraja dana.

VAŽNO!!!

Produljenje obustave Poziva „Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina“

Dana 31. listopada 2019. godine Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku produljuje obustavu Poziva do 31. prosinca 2019. godine do kraja dana.

VAŽNO!!! 

Produljenje obustave Poziva „Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina“

Dana 30. prosinca 2019. godine Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku produljuje obustavu Poziva do 31. siječnja 2020. godine do kraja dana.


Dokumenti